5 κτηνοτρόφοι ή 10 καλλιεργητές αρκούν για να συστήσουν ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


Σας ενημερώνουμε ότι άμεσα πρόκειται να προκηρυχθεί το Μέτρο 9 «Σύσταση οργανώσεων και Ομάδων Παραγωγών», από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, το οποίο απευθύνεται σε αγρότες που αντιλαμβάνονται τα οφέλη και θέλουν να λειτουργήσουν ομαδικά, να συστήσουν Ομάδες Παραγωγών και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για το σκοπό αυτό. 



Η χρηματοδότηση, εκτός των άλλων, θα καλύψει τα διαχειριστικά έξοδα του συντονισμού των ομάδων παραγωγών, και θα είναι ανάλογη με την αξία της συνολικής παραγωγής τους, και θα έχει διάρκεια πέντε έτη.

Τα ποσοστά ενίσχυσης είναι: για το πρώτο έτος 10%, για το δεύτερο 8%, για το τρίτο 6%, για το τέταρτο 4% και για το πέμπτο έτος 2% αντίστοιχα της αξίας της συνολικής παραγωγής της ομάδας.

 Οι καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι που λειτουργούν μεμονωμένα πρέπει να οργανωθούν και να συστήσουν ομάδες παραγωγών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αγοράς, να ενισχύσουν τις διαπραγματευτικές τους δυνάμεις, να βελτιώσουν τις συνθήκες καλλιέργειας και παραγωγής των προϊόντων τους, να επιτύχουν καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους, να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους και να βρεθούν νέα δίκτυα διανομής των προϊόντων τους.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που ισχύει από τον Φεβρουάριο 2017, οι ομάδες παραγωγών μπορούν περιλαμβάνουν τουλάχιστον 5 μέλη στον τομέα της ζωικής παραγωγής και 10 μέλη στον τομέα της φυτικής παραγωγής.

Όσοι αγρότες ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε ομάδες παραγωγών (ομάδες 5-10 ατόμων), αλλά και υφιστάμενες ομάδες παραγωγών μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας (τηλ. 2681024424) για την οργάνωση και ενίσχυση των δυνάμεών τους με απώτερο στόχο την βελτίωση της παραγωγής τους και την αύξηση των εσόδων τους.

Προτείνεται οι αγρότες που θα συστήσουν ομάδα να βρίσκονται σε κοντινή γεωγραφική απόσταση μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει ομοιογένεια του παραγόμενου προϊόντος.

Αιμιλία Κοκκινέλη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας 2681024424 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης