Πλούσιο το “3ο Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού”


Με σημαντικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες είναι εμπλουτισμένο το '3ο Πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Ζηρού'. 

Ο Δήμος για 3η συνεχή χρονιά στηρίζει και ενισχύει τις εκδηλώσεις και δράσεις συλλόγων και φορέων της περιοχής, με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, τη διατήρηση της παράδοσης και τη μεταλαμπάδευση στις νεώτερες γενιές. 



Μία σπουδαία εκδήλωση που στοχεύει πρωτίστως στην ανάδειξη της πλούσιας γαστρονομίας της περιοχής και των τοπικών γεύσεων και προϊόντων, είναι το '1ο Συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου', το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Θεσπρωτικό στις 14 και 15 Ιουλίου.

Ακόμη στο πρόγραμμα του 3ου Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Ζηρού περιλαμβάνονται πολύ μεγάλες εκδηλώσεις όπως το Rock Festival που θα γίνει στις 4 και 5 Αυγούστου στον Γοργόμυλο και περιλαμβάνει συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το συγκρότημα 'Χαΐνηδες', τα Αγιωργήτικα στο Πλατανόδασος, του Αγίου Γεωργίου όπου φέτος θα απολαύσουμε συναυλία της Γλυκερίας, το Zero Festival στη λίμνη Ζηρού το οποίο περιέχει μουσικές εκδηλώσεις με τα συγκροτήματα Villagers of Ioannina και Lokomonto, το καθιερωμένο πλέον 9ο ACHERON RIVER PARTY στο Πολυστάφυλο, παραδοσιακά πανηγύρια, αθλητικές εκδηλώσεις σε Παπαδάτες, Πολυστάφυλο, Άσσο, εκδήλωση για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την κατασκευή του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Γαλατά, εκδηλώσεις ενημέρωσης, ψυχαγωγίας κ.ά.

Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος με αφορμή την έναρξη του '3ου Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Ζηρού', ανέφερε:

“Για 3η συνεχή χρονιά ο Δήμος μας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες συλλόγων και φορέων, στηρίζοντας δράσεις και εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό στον Δήμο μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Θέλω να συγχαρώ τα μέλη των προεδρείων των συλλόγων και φορέων αλλά και όλους όσοι συμβάλλουν με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

Με την ευκαιρία να καλέσω όλους τους συνδημότες και κατοίκους, και ιδιαίτερα τους νέους, ν' 'αγκαλιάσουν' τις εκδηλώσεις και να έχουν ενεργό συμμετοχή. Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους για να στηρίζει τις προσπάθειές τους. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις και καλό καλοκαίρι”.

Υποσημείωση: * Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα υπάρχει τακτική ενημέρωση τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, όπου υπάρχει και σχετικό ημερολόγιο, όσο και μέσω της σελίδας στο ΦΒ: Δήμος Ζηρού 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης