Άρτα: Με επιτυχία η 1η Νοσηλευτική ημερίδα


Επιστημονικό ενδιαφέρον και καθολική συμμετοχή χαρακτήρισαν την πρώτη Νοσηλευτική Ημερίδα που διοργάνωσε η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Άρτας. 

Γεγονός που ενισχύει τη στοχοθεσία της υπηρεσίας για συνέχιση και διεύρυνση του κύκλου εργασιών παρόμοιων συναντήσεων με πρόσκληση επιστημόνων του κλάδου απ’ όλη την επικράτεια.



Οι εργασίες των Νοσηλευτών ομιλητών αφορούσαν τα Νοσηλευτικά πρωτόκολλα, τη διαχείριση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, την ανάπτυξη Μονάδων Βραχείας Νοσηλείας, τα αλληλοκαλυπτόμενα καθήκοντα στο χώρο του νοσοκομείου, τη νοσηλευτική τεκμηρίωση, το νοσηλευτικό ιστορικό, την ομογενοποίηση των νοσηλευτικών ενεργειών και τη διαχείριση των συγκρούσεων.

Ο Δ/ντης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Αθανάσιος Μιχάλης, στη διάλεξή του επεσήμανε το μεγαλείο της Νοσηλευτικής προσφοράς αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «έχουμε αποδεχτεί την εκπληκτικότητα της εργασίας μας σαν κάτι το καθημερινό. Κι αυτό είναι η πραγματική δύναμη της Νοσηλευτικής...».

Τόνισε ακόμη «πως για πρώτη φορά και μετά από πολλά χρόνια αγώνων δημιουργείται Δ/νση Νοσηλευτικής στο υπουργείο Υγείας ενώ χρειάζεται να εργαστούμε πια και για ενιαία πανεπιστημιακή νοσηλευτική εκπαίδευση...».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Διοικητής του νοσοκομείου Άρτας κ. Μπαλάσκας μαζί με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ροβίνα, η Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας κα. Αθανασίου, ο Δ/ντής Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Κόκλας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χαρμπής, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κα. Κούτσικου και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Διαμάντης.

Χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα. Γεροβασίλη με την ιδιόητά της ως γιατρός και η πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας κα. Ανδρέου που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν.

Όλοι τους επεσήμαναν την αξιοζήλευτη συμπεριφορά, το ήθος, την επιστημονική γνώση και κατάρτιση των εργαζομένων που απαρτίζουν τη Νοσηλευτική υπηρεσία του Γ.Ν. Άρτας καθώς και την ανάγκη ο κλάδος των Νοσηλευτών να συνεχίσει να αναβαθμίζεται επιστημονικά, εργασιακά και να καταξιώνεται κοινωνικά.

Η οργανωτική επιτροπή της ημερίδας απευθύνει θερμά ευχαριστήρια προς όλους όσους συμμετείχαν είτε με ομιλίες είτε απλά και μόνο με την παρουσία τους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ