Στήριξη σε Πτηνοτροφικό και LAKY και έργα αστικού ηλεκτροφωτισμού από το πρόγραμμα ELENA


Την ανάγκη για έναν δυνατό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας εξέφρασε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
 

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες στον Συνεταιρισμό, το Σώμα συζήτησε την ανάγκη που υπάρχει να στηριχθεί ο Πτηνοτροφικός και οι εργαζόμενοί του. 



«Θα συζητήσουμε άμεσα και με τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού και με τους εργαζόμενους και εάν μπορούμε ως Δήμος να βοηθήσουμε κάπου, τότε θα το κάνουμε» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Στο μεταξύ το Σώμα εξέφρασε την συμπαράστασή του στην εταιρία LAKY, οι εγκαταστάσεις της οποίας καταστράφηκαν πρόσφατα από πυρκαγιά. «Μπορεί να ανήκει, γεωγραφικά, σε άλλο Νομό, ωστόσο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ζωή της ευρύτερης περιοχής μας και πολλοί Αρτινοί εργάζονται στην εταιρία.

Στηρίζοντας τη διοίκηση της εταιρίας καλούμε την Πολιτεία να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την γρήγορη αποκατάσταση και επαναλειτουργία της επιχείρησης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης.

Έργα αστικού ηλεκτροφωτισμού από το πρόγραμμα ELENA

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου στη διαδικασία ωρίμανσης έργων αστικού ηλεκτροφωτισμού, μέσω του μηχανισμού ELENA (Ευρωπαϊκή Βοήθεια για Τοπικά Ενεργειακά Προγράμματα) που προωθείται από την Περιφέρεια Ηπείρου (συμμετέχουν οι Δήμοι Άρτας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας).

Ο Δήμος Αρταίων έχει προτείνει τη συμπερίληψη στο εν λόγω πρόγραμμα των παρακάτω έργων:

α) Αναβάθμιση του οδικού δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού συνολικά 9.142 φωτιστικών σωμάτων LED (προϋπολογισμού περίπου 8 εκ. ευρώ),

β) Αντικατάσταση του φωτισμού στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Άρτας,

γ) Αντικατάσταση προβολέων και φωτιστικών με led στο κλειστό Γυμναστήριο Κωστακιών Τ9,

δ) Αντικατάσταση των προβολέων και φωτιστικών με led στα δημοτικά γήπεδα τένις. Επίσης ζητήθηκε η εγκατάσταση συστήματος φωτισμού στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Άρτας.

Παραχώρηση έκτασης για τη λειτουργία ΣΜΑ Άρτας

Το Σώμα αποφάσισε για την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 10 στρεμμάτων στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Περιοχής Νομού Άρτας (μετά από σχετική αίτηση του Συνδέσμου) για την κατασκευή και λειτουργία του Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Άρτας, όπως είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή το 2013.

Η έκταση που θα παραχωρηθεί βρίσκεται μέσα σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Αρταίων στη θέση «Λεροπούλα» ΔΕ Φιλιππιάδας Δήμου Ζηρού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ