Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Παιχνίδια πολέμου: Όλος ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο


Η Άγκυρα βγάζει στο Αρχιπέλαγος δεκάδες πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα - Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις για την άσκηση «Θαλασσόλυκος» - Καταιγιστικές εξελίξεις σε Αιγαίο και Κύπρο Κλιμακώνεται επικίνδυνα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου να είναι πιο πλέον πολύ πιθανό. Η Τουρκία άλλωστε δεν σταμάτησε ποτέ να «παίζει» με το Αιγαίο είτε για στρατηγικά οφέλη, είτε για αμιγώς (μικρο)πολιτικά οφέλη.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της δεν το έκρυψε ποτέ: το Αιγαίο γισα την Τουρκία είναι “Ιlk Hedef” (Πρώτος Στόχος) και δεν διστάζει να οξύνει την κατάσταση όποτε κρίνει σκόπιμο. Φαίνεται πως μια τέτοια κατάσταση είναι και τώρα.

Ο σουλτάνος Ερντογάν, έχοντας υποστεί σημαντικές ήττες στο ανατολικό μέτωπο και την κρίση της Συρίας, επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στο Αιγαίο αλλά και την Κύπρο.

Η Άγκυρα, σε μια προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά ενώ, πολεμικά της πλοία καθώς και το ερευνητικό «Μπαρμπαρος» πλέουν μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και σε οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί σε ξένες εταιρείες από την Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνες προς εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Οι Τούρκοι επιχειρούν επίδειξη δύναμης φοβούμενοι ότι ανατρέπονται οι μεγαλεπήβολοι σχεδιασμοί τους, ένεκα της παρουσίας διεθνών κολοσσών, με εμπλοκή και του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Για το λόγο αυτό επιχειρεί διμέτωπη ένταση σε Αιγαίο και Κύπρο, με εμφανή στόχο την αποκοπή της Κύπρου από τον ελλαδικό-αιγαιϊκό κορμό, όπου οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου συναντώνται στο Καστελόριζο.

Τουρκικά πλοία σε όλο το Αιγαίο Με δεκάδες πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει «συνθήκες πολέμου» στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης ''Ντενίζ Γκουρντου'' (Θαλασσόλυκος) των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου εμφανίζονται ...παρενοχλούμενες από την Ελλάδα!

Όλος ο τουρκικός Στόλος θα βρίσκεται εν πλω και θα ασκείται από τις 13 έως τις 28 Μαΐου στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, ανεβάζοντας στα ύψη την ένταση.

 newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου