Άρτα: Εντυπωσιακή η εκδήλωση, «Έχουν οι καιροί νανουρίσματα….»


Τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, στον αύλειο χώρο της Παρηγορήτισσας οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας με τους μαθητές της Στ΄ τάξης του 1ου ,2ου ,3ου ,5ου ,7ου ,8ου ,9ου , 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας και των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Δημητρίου Πέτα, Ελεούσας, Κωστακιών, Νεοχωρίου και Χαλκιάδων παρουσίασαν τη μουσική παράσταση «Έχουν οι καιροί νανουρίσματα….». (ΦΩΤΟ)




Τα νανουρίσματα, αυτοί οι διαχρονικοί ύμνοι στην τρυφερότητα, στη στοργή, στην παιδική αθωότητα, στη δίχως όρια αγάπη, ένωσαν στο πλαίσιο του ομώνυμου πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, τους μαθητές της έκτης τάξης των δεκατριών δημοτικών σχολείων, τους μαθητές της Α' Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου και τους εκπαιδευτικούς γενικής και μουσικής παιδείας των συνεργαζόμενων σχολείων και ανέδειξαν την ομορφιά και τη ζωντάνια μιας μεγάλης οικογένειας, της σχολικής οικογένειας.


400 μαθητές πλημμύρισαν τον επιβλητικό και φιλόξενο χώρο της Παρηγορήτισσας και με κέφι, χαρά και τη ζωντάνια της ηλικίας τους ερμήνευσαν στη σκηνή παραδοσιακά νανουρίσματα διάφορων περιοχών της Ελλάδας, και των ελληνόφωνων χωριών της Κάτω Ιταλίας, αλλά και σύγχρονα νανουρίσματα, δημιουργήματα του σπουδαίου ποιητή Γιάννη Ρίτσου και του σημαντικού στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου σε μουσική Πάνου Κοσμίδη και Μάνου Λοΐζου.




Τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχαν οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου, Κυριακίδη Παναγιώτα, Πετρινιώτη Κων/να και Σκαμνέλος Χαράλαμπος, στην προετοιμασία του συνόλου συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Βαλαβάνης Φοίβος, Γκογκάκης Πέτρος, Κουτσοθεοδώρου Ζωή, Λένης Ηλίας, Αρβάλη Χρυσάνθη και Ντέμσιας Μιχάλης, την επιμέλεια των κειμένων είχε η φιλόλογος Πρέντζα Άννα και το σχεδιασμό και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης η υποδιευθύντρια Poupard Nathalie.



Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη μαθήτρια της Γ΄Λυκείου Τζουρμανά Πηνελόπη για την αφήγηση των κειμένων. Ευχαριστούμε τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων για τη θετική τους διάθεση και τη συνεργασία. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και μας μετέφεραν τη χαρά και τη ζωντάνια τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου τίμησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού», έναν οργανισμό που με το έργο λειτουργεί ως μια ζεστή οικογένεια για πολλά παιδιά που στερούνται την αγάπη και τη φροντίδα της φυσικής τους οικογένειας.


Στους εκπροσώπους του Χαμόγελου του παιδιού από το σπίτι ημερήσιας φροντίδας Αγρινίου, κ. Κακόγιαννου Δέσποινα και κ. Δρακόπουλο Θωμά, επιδόθηκε το ποσό των 745 ευρώ που συγκεντρώθηκε από την πώληση ημερολογίων με έργα ζωγραφικής των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Σιακαγιάννη Ευρύκλεια.

Ευχαριστούμε το δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Σιαφάκα Χριστόφορο, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων που συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στην εκδήλωση, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την παραχώρηση του χώρου και τους εργαζόμενους σε αυτή για την υποστήριξη, τη Διεύθυνση του εργοστασίου ΙΟΝ για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης, το Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας για τη μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου για τη διεξαγωγή πρόβας, το Επιμελητήριο Άρτας για την παραχώρηση της ισόγειας αίθουσας για πρόβες, τον Art TV, ως χορηγό επικοινωνίας και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή της εκδήλωσης.

Η Διευθύντρια Ανθούλα Ζιώρη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης