Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ρωμανός Άρτας: ..."Αθάνατος" !!


- Τιμήθηκε ο Στρατηγός της Εθνικής Φρουράς Κύπρου ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

Με μια σεμνή και άκρως συγκινητική εκδήλωση που έγινε το Σάββατο το μεσημέρι στο Ρωμανό των Τζουμέρκων τιμήθηκε στον τόπο καταγωγής του ο αείμνηστος Στρατηγός Ευάγγελος Φλωράκης. (Φωτορεπορτάζ)Στη προτομή του Στρατηγού που υπάρχει στη πλατεία του χωριού έγινε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η απόδοση τιμών.


Συγκίνησε η ομιλία του π. Προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος υπήρξε και φίλος του, κάνοντας εκτενή αναφορά στον χαρακτήρα του Τζουμερκιώτη Στρατηγού και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στη προτομή του Στρατηγού.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης οι:

- Σοφοκλής Σοφοκλέους Δήμαρχος Λευκάρων Κύπρου και π Υπουργός της Κύπρου, 

- Ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Αμύνης της Κύπρου Αντισυνταγματάρχης Κυριάκος Ψαρράς, 

- Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς

- Ο πρόεδρος της ΤΚ Φάνης Γιαννακούλης

- Ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης

- Ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Κ.Τζουμέρκων Φώτης Χαχούλης και

- Η εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Ρωμανού Αγνάντων

Επίσης παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και π. Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Χρήστος Χασιάκος και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Παπαδημητρίου.


Επίσης, παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα αδέλφια του αδικοχαμένου στρατηγού, Βασίλης και Φάνης Φλωράκης, καθώς και η αδελφή τους, οι οποίοι είχαν ιδιαίτερη συζήτηση με τον Γιαννάκη Ομήρου.

Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και με αυτό τον τρόπο η όλη τελετή έκλεισε με συγκίνηση και χειροκροτήματα.
    
Θυμίζουμε ότι ο Ευάγγελος Φλωράκης έχασε τη ζωή του επιβαίνοντας του ελικοπτέρου το οποίο κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 4.20 της 11ης Ιουλίου 2002 περίπου δύο χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Πάφου, κοντά στο χωριό Κούκλια, συγκλονίζοντας Ελλάδα και Κύπρο.

Η παρουσία του εκλιπόντος στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για την αναδιοργάνωση και την ενίσχυσή της.

Ο Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης γεννήθηκε στην Άρτα στις 14 Φεβρουαρίου 1943, στο χωριό Ρωμανός των Τζουμέρκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου