Την Κυριακή η εκδήλωση της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας


Στα πλαίσια του επιστημονικού και κοινωνικού της έργου και πιστεύοντας ακράδαντα, ότι οι γιατροί είναι οι μόνοι καθ'ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας, συνδιοργανώνει με τον Μ/Σ Σύλλογο Σκουφά, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας,...



... μια εκδήλωση, με σκοπό να ενημερώσει τους συμπολίτες μας, για τη μεγάλη σημασία της ΠΡΟΛΗΨΗΣ και της ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ όλων των μορφών του Καρκίνου του Δέρματος και ιδιαίτερα του Μελανώματος , που είναι η πιο ραγδαία και επικίνδυνη μορφή του.

Επίσης θα ενημερωθούν για τη μεγάλη σχέση της ηλιακής ακτινοβολίας με την πρόκληση και την εμφάνιση του Καρκίνου του Δέρματος και την τόσο σημαντική για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά, φωτοπροστασία.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και σοβαρό θέμα καθ'ότι στο Νομό μας μεγάλο μέρος του πληθυσμού ασχολείται με αγροτικές εργασίες και εκτίθεται χωρίς προστασία, πολλές ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία, εν αγνοία των συνεπειών.



Εμείς λοιπόν ως Ιατρική Εταιρεία Άρτας πιστεύουμε κι αυτό θέλουμε με τις εκδηλώσεις μας αυτές να μεταδώσουμε στους συμπολίτες μας, ότι η σωστή ενημέρωση και η γνώση , η πρόληψη και η έγκαιρη προσέλευση στον ειδικό γιατρό και η έγκαιρη διάγνωση, είναι ένα δυνατό όπλο στον αγώνα εναντίον όλων των μορφών του Καρκίνου αλλά κυρίως εναντίον του Καρκίνου του Δέρματος και ιδιαίτερα του Μελανώματος.

Γιατί η ενημέρωση και η γνώση είναι αυτή που σε αφυπνίσει και θα σε κινητοποιήσει έγκαιρα, όταν το σώμα σου σου στέλνει κάποια ''μηνύματα''.

Η ενημέρωση και η γνώση είναι αυτή που θα σε κάνει να απευθυνθείς γρήγορα στον Δερματολόγο σου , όταν παρατηρήσεις στο σώμα σου: 1) Μία ''ελιά'' που δεν υπήρχε. 2) Μία ''ελιά'' που υπήρχε αλλά τελευταία άλλαξε χρώμα και μέγεθος. 3) Μία ''ελιά'' που δεν επουλώνεται και αιμορραγεί.

Πιστεύουμε λοιπόν, ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι αυτός που με υπευθυνότητα και σοβαρότητα ''παίρνει στα χέρια του'' το πολυτιμότερο αγαθό του, την ΥΓΕΙΑ του και τη ΖΩΗ του !!! Την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11 το πρωί σας προσκαλούμε όλους στην Αίθουσα ''ΣΚΟΥΦΑΣ''.

Εκ του Δ.Σ της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΠΑΠΠΑ ΚΑΤΙΝΑ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης