Φορτίο όπλων βάζει φωτιά στα Σκόπια


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ 

Η αποκάλυψη για κατάσχεση μεγάλου φορτίου όπλων στη Νότια Σερβία με προορισμό αλβανικούς πυρήνες στα Σκόπια άναψε νέες φωτιές. Η εικόνα που διαμορφώνεται στα Βαλκάνια είναι εκρηκτική, με την αποσταθεροποίηση να ρίχνει και πάλι τη σκιά της στην περιοχή. 



Στο χείλος νέων εθνοτικών αναφλέξεων δείχνει να ακροβατεί η πολύπαθη πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων, με τους οιωνούς να δείχνουν μάλιστα προς την κατεύθυνση όχι του κατευνασμού αλλά της περαιτέρω επιδείνωσης μιας ήδη έκρυθμης κατάστασης.

Πολιτικά ελλείμματα από τη μία (σε Σκόπια, Αλβανία) και πλεονάσματα αλυτρωτισμού από την άλλη διαμορφώνουν ως συγκοινωνούντα δοχεία μια εκρηκτική εικόνα, ενδεχομένως την εκρηκτικότερη της τελευταίας 15ετίας στην περιοχή. Στο κάδρο της αστάθειας έρχονται πλέον να προστεθούν και καταγγελίες για «λαθρεμπόριο όπλων με προορισμό αυτονομιστικούς πυρήνες στα Σκόπια».

Η σερβική εφημερίδα «Blic» έκανε την αρχή με ένα δημοσίευμα που θέλει τις σερβικές Αρχές να προχωρούν στην κατάσχεση μεγάλου φορτίου όπλων στη Νότια Σερβία, όπλα τα οποία είχαν προορισμό αλβανικούς πυρήνες στην ΠΓΔΜ.

Επικαλούμενη πηγές μέσα από τη Στρατιωτική Υπηρεσία Ασφάλειας της Σερβίας (VBA), η «Blic» υποστηρίζει ότι κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων τα οποία εκτιμάται ότι προορίζονταν για «δομές» των αλβανικών πολιτικών κομμάτων στα Σκόπια. Σημειώνει, επίσης, ότι για τη συγκεκριμένη επιχείρηση έχουν ενημερωθεί τόσο η σερβική κυβέρνηση όσο και «οι αρμόδιες Αρχές» της ΠΓΔΜ.

Ο Τύπος των Σκοπίων έσπευσε να «σχολιάσει» τις αποκαλύψεις κατά τρόπο διττό. Εφημερίδες προσκείμενες στο σλαβομακεδονικό κατεστημένο του Νίκολα Γκρούεφσκι («Dnevnik», «Vecer») αφιέρωσαν στο θέμα πρωτοσέλιδους τίτλους τύπου «Μυστική επιχείρηση της σερβικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Ασφάλειας. Κατασχέθηκε μεγάλο οπλοστάσιο που προοριζόταν για τις αλβανικές δομές στη ''Μακεδονία''», χωρίς ωστόσο να το επιβεβαιώνουν αλλά ούτε και να το διαψεύδουν.

 ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης