Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

ΕΝΦΙΑ: Τι συμφώνησαν κυβέρνηση ‑ δανειστές


-  Πότε ξεκινά πως θα υπολογίζεται

Καμία αλλαγή στο στόχο είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων μέχρι το 2019 δεν προβλέπει η συμφωνία του Χίλτον που υπεγράφη τα ξημερώματα της Τρίτης.Όσο για το ενδεχόμενο μείωσή του ΕΝΦΙΑ, αυτή θα είναι της τάξης των 200 εκατ. ευρώ και μόνο αν επιτευχθεί ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Παράλληλα από το 2018 η πληρωμή του φόρου ακινήτων θα ξεκινά από τον Μάρτιο - 6 μήνες νωρίτερα από ό,τι ισχύει σήμερα - και θα υπολογίζεται βάσει των φορολογητέων αξιών προσαρμοσμένων στα επίπεδα των πραγματικών τιμών της κτηματαγοράς και όχι επί των σημερινών αντικειμενικών αξιών.

Πρακτικά η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα σημαίνει ότι αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2017, οι 7 εκατομμύρια φορολογούμενοι που θα λάβουν τα «ραβασάκια» θα κληθούν να καταβάλουν «χωρίς ανάσα» δύο συνεχόμενους ΕΝΦΙΑ.

Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν, τέλος, ότι με την αλλαγή των φορολογητέων αξιών από την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα ληθφεί μέριμνα μέσα στο 2018 ώστε να περιοριστούν και άλλο οι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ και να αυξηθούν οι συντελεστές επιβολής ώστε τα έσοδα να διατηρηθούν στα επίπεδα των 2,65 δισ. ευρώ

 madata.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου