«Γλυκέ μου εσύ δε χάθηκες……»


Την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017, στο Θέατρο Κάστρου το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσίασε το μουσικό έργο «Επιτάφιος» των Γιάννη Ρίτσου και Μίκη Θεοδωράκη. 

Ένα εμβληματικό έργο του 20ου αιώνα, με διαχρονική αξία, που εκφράζει τα πάθη, τους αγώνες και τα οράματα του ελληνικού λαού. 



Ένα έργο ορόσημο για τη σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα, αφού άνοιξε το δρόμο « για να πλησιάσει η ποίηση μέσω της μουσικής εκείνους τους ανθρώπους που δεν θα τους πλησίαζε ίσως ποτέ» κατά τα λεγόμενα του ίδιου του ποιητή.

Η ορχήστρα του συνόλου «Μουσικές της Μεσογείου», αποτελούμενη από μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου παρουσίασε με ευαισθησία τα οχτώ τραγούδια του έργου.


Ο Ανδρέας Καρακότας, ένας σπουδαίος ερμηνευτής με μακρά πορεία στο χώρο της τέχνης και πλούσιο καλλιτεχνικό έργο μας χάρισε μια μοναδική ερμηνεία, αγγίζοντας τις ψυχές μας. Τον ευχαριστούμε θερμά.

Την ευθύνη για την ενορχήστρωση, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση του μουσικού συνόλου είχε ο κ. Σπήλιος Κούνας, μουσικολόγος-εκπαιδευτικός του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην εκδήλωση και δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα.


Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Σιαφάκα Χριστόφορο, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Ψαθά Βασίλειο, την περιφερειακή σύμβουλο κα Σίμου Αναστασία ,τους μαθητές, τους γονείς και όλους τους συμπολίτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε το Δήμο Αρταίων για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την παραχώρηση της άδειας χρήσης του χώρου, το Επιμελητήριο Άρτας για την παραχώρηση της αίθουσας για τις απαραίτητες πρόβες κατά την προετοιμασία της συναυλίας, τον ΑRT TV για την τηλεοπτική κάλυψη και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής μας για την προβολή της εκδήλωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ