Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Άρτα: Ημερίδα Αστρονομίας: «Γνωρίζοντας τ’ αστέρια»


- Από την Β/θμια Εκπαίδευση και τον Σύλλογο Αστρονομίας Άρτας 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και ο σύλλογος Αστρονομίας Άρτας «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ», συνδιοργανώνουν ημερίδα για τους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου, όλων των σχολικών μονάδων της περιοχής μας. Το θέμα της ημερίδας θα είναι: «Γνωρίζοντας τ’ αστέρια». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου και ώρα 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου "Σκουφάς" και σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

«Μέλη του συλλόγου Αστρονομίας Άρτας θα κάνουν τις εξής παρουσιάσεις στους μαθητές, χρησιμοποιώντας σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα:

-Πλανητικό σύστημα 
-Παρουσίαση τηλεσκοπίου 
– χρήση 
-Διαστημικές αποστολές 
– εξερεύνηση σύμπαντος 
-Μαθηματικά και Αστρονομία 
-Κομήτες 
– Μετεωρίτες 
– πιθανότητα εξωγήινης ζωής. 

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι μαθητές θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήσεις στα μέλη συλλόγου, για την καλύτερη εμπέδωση της γνώσης που θα έχουν αποκομίσει.

Για έναν τυχερό μαθητή θα κληρωθεί ένα τηλεσκόπιο, προσφορά του συλλόγου Αστρονομίας Άρτας. Θα κληρωθούν επίσης βιβλία αστρονομικού και λογοτεχνικού περιεχομένου για τους μαθητές, ενώ θα υπάρχουν και άλλες μικρές εκπλήξεις στην ημερίδα.

Η Αστρονομία είναι μια υπέροχη επιστήμη και αξίζει να δώσουμε στους μαθητές των σχολείων μας τη δυνατότητα να την ανακαλύψουν».

 .ixotisartas.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου