Σύσκεψη για την τουριστική προβολή της Άρτας


Σύσκεψη με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Στράτου Ιωάννου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Άρτας.



Στη σύσκεψη παρόντες ήταν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Παπαδημητρίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ Αναστασία Σίμου και κ. Δημήτρης Βαρέλης, ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, η κ. Έλια Στασινού, εκπρόσωπος του Δήμου Κ. Τζουμέρκων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κ. Βαρβάρα Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος του ΕΟΤ και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.
 



 Στόχος της σύσκεψης ήταν οι παρευρισκόμενοι να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την τουριστική προβολή της Άρτας, οι οποίες θα τεθούν υπόψη του συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου.
 

Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι «το Ηπειρώτικο τουριστικό προϊόν έχει αναβαθμιστεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Περιφέρεια Ηπείρου, προωθώντας ενιαία την Ήπειρο ως συνολικό τουριστικό προϊόν και στις προσπάθειες των επιχειρηματιών - επαγγελματιών. Δήλωσε επίσης ότι η Περιφέρεια Ηπείρου συνεργάζεται με άλλες Περιφέρειες αλλά και όμορες χώρες για την υλοποίηση ενός συνολικού προγράμματος ανάδειξης των μνημείων.

Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους για την πρόθεση της Περιφέρειας να διοργανώσει ένα Γαστρονομικό Συνέδριο, στα πλαίσια του σχεδιασμού για την τουριστική προβολή τα επόμενα χρόνια και της προσπάθειας για την ανάδειξη της Ηπειρώτικης γαστρονομίας».
 


Ο κ. Ψαθάς τόνισε ότι «στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με το αγροδιατροφικό προϊόν της περιοχής μας και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του πρωτογενή τομέα παραγωγής της Ηπείρου. Γι’ αυτό το λόγο πρόκειται να προωθηθεί προς υλοποίηση το Σύμφωνο Ποιότητας Ηπείρου, το οποίο θα είναι μια αγροδιατροφική σύμπραξη για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων έτσι ώστε η Ηπειρώτικη γαστρονομία να αποκτήσει ετικέτα ποιότητας».
 

Στη συζήτηση που έγινε, η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων συμφώνησε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να είναι ο συντονιστής μιας συνολικής προσπάθειας για την τουριστική προβολή της περιοχής μας ενώ τονίστηκε ότι η τουριστική ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την σωστή και επαγγελματική προβολή και τη δημιουργία ποιοτικών υποδομών για την υποδοχή και τη φιλοξενία των τουριστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ