Άρτα: Σύσκεψη στο Δήμο για την τουριστική ανάπτυξη



Με στόχο την συνεργασία και τον κοινό βηματισμό στην ανάπτυξη του ευαίσθητου και πολύ σημαντικού τομέα του τουρισμού πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Άρτας, μετά από το πρωτοβουλία του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, συνάντηση εκπροσώπων από φορείς του Νομού Άρτας.



Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη διαλόγου με τελικό στόχο, όπως συμφωνήθηκε, την δημιουργία μιας προγραμματικής συμφωνίας όλων των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό στο Νομό.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Με δεδομένο ότι πλέον έχει παραδοθεί η Ιόνια Οδός και μπορεί εύκολα κάποιος να έρθει στην Άρτα από τη Νότια Ελλάδα, σε συνδυασμό και με την ύπαρξη της Εγνατίας Οδού, παίρνουμε την πρωτοβουλία αυτή.

Θέλουμε την συνεργασία και την ανάπτυξη κοινού βηματισμού, γιατί ο τουρισμός δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά από κάθε Δήμο ή φορέα» ανέφερε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνέχισε: «Θέλουμε να κάνουμε μια καταγραφή των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων που υπάρχουν και στη συνέχεια να δώσουμε λύσεις. Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση στην τοπική οικονομία και μέσω της αύξησης του τουρισμού προς την περιοχή μας μπορούμε να το πετύχουμε. Θα υπογράψουμε μια προγραμματική συμφωνία με όλους τους φορείς, με την οποία ο κάθε ένας θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και θα κάνει στοχευμένες ενέργειες, οι οποίες θα συναποφασιστούν από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Ο κ. Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Αρταίων στο τουριστικό κομμάτι, με την εκπόνηση συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Τουριστική Ανάπτυξη, καθώς και με στοχευμένες ενέργειες προβολής της περιοχής μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα εξήρε τις προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και σημείωσε πως «δεν βλέπουμε ξεχωριστά από όλη την Ήπειρο την προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουρισμού της Άρτας, αλλά θεωρούμε ότι μόνο μέσα από την συνεργασία των φορέων και των επαγγελματιών του χώρου θα μπορέσουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Χαρακλιάς και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Κώστας Ζέρβας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Λιόντος, ενώ είχαν κληθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής μας.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, η Αντιδήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, η Ελευθερία Στασινού από το Τμήμα Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων «Άραχθος» Γεωργία Πατέντα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Λεωνίδας Γκόρος, o Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων Σεραφείμ Φελέκης, η Προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Άρτας Κωνσταντίνα Μανώλη, καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης