Χύνουν βοθρολύματα μέσα στον Αχελώο;


Την έντονη ανησυχία του για την επιβάρυνση στα νερά της τεχνητής λίμνης Κρεμαστών  και γενικότερα στο σύμπλεγμα των τεχνητών λιμνών του Αχελώου, εκφράζει με ανάρτηση του στα social media ο Σύλλογος των φίλων Γέφυρας Μανώλη. 



Αναφέρεται συγκεκριμένα πως “από τις 3-5-2017 έως και σήμερα όπου και έλαβαν χώρα δειγματοληψίες για καταγραφή της ιχθυοπανίδας στην Λίμνη Κρεμαστών και στα ποτάμια που εισέρχονται μέσα σε αυτήν, εκτός του ότι η παρουσία ψαριών ήταν ελάχιστη, παρατηρήθηκε μολυσματικό φορτίο με την μορφή γλίτσας.

Αυτό οφείλεται σε λύματα που πέφτουν, από ανατολικά στον Κρικελιώτη ποταμό, από το ρέμα που διασχίζει το Καρπενήσι, το Μικρό-Μεγάλο χωριό, τον Γαύρο και απο εκεί στα Διπόταμα.”

 Στην καταγγελία μάλιστα αναφέρεται πως “αναμένεται φωτογραφικό υλικό από φορτηγά βυτία με βοθρολύματα που τα χύνουν μέσα στο ποτάμι “.

“Προχωρώντας προς τα δυτικά το Φραγκιστανόρεμα επίσης παρουσιάζει και αυτό ιδιαίτερη μόλυνση. Πιο δυτικά ο Αγραφιώτης στην θέση Τριπόταμα ( Γεφύρι του Μανώλη ), στην ευρύτερη περιοχή της Τατάρνας και πάει λέγοντας.

Όσον αφορά το νερό απο την γέφυρα του Αχελώου στη Στράτο και κάτω είναι σαν coca cola.

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.”, καταλήγει η σχετική ανάρτηση που έχει ως πηγή το “Agua Lang

 agriniopress.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης