Γ.Στύλιος: Οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφεραν το 4ο μνημόνιο


Σε συνέλευση της Β1 ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας στον Άγιο Δημήτριο Αττικής παραβρέθηκε ο Γ. Στύλιος. Το θέμα της ομιλίας του Βουλευτή ήταν το 4ο μνημόνιο. 




Ακολουθούν τα βασικά της σημεία:

• Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να σκίσει το δεύτερο Μνημόνιο έφερε το τρίτο. Στην προσπάθειά της κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου έφερε το τέταρτο Μνημόνιο.

• Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μέτρα θα ξεπεράσουν τα 4,5 δις ευρώ με περικοπές 600 εκ ευρώ να εφαρμόζονται από φέτος (περικοπές ΕΟΠΥΥ, επιδομάτων, ειδικά μισθολόγια), εκτός από τα μέτρα των 3,6 δις ευρώ που αφορούν μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητο και αφορούν τη περίοδο 2019-2020-2021. Τι κερδίσαμε; Ένα τέταρτο Μνημόνιο που δεσμεύει την νέα κυβέρνηση και μέτρα που πλήττουν κυρίως τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί υποσχέθηκαν 12 δις ευρώ παροχές και έφεραν 12,6 δις ευρώ νέα μέτρα. Για να αποφύγουμε το email Χαρδούβελη, πήγαμε στο email Χαρδούβελη επί 8,5! Πανωλεθρίαμβος!

• Για να χρυσώσουν το χάπι, κάνουν λόγο για αντίμετρα χωρίς καμία ντροπή. Τα μέτρα είναι τις μετρητοίς, κάποια από φέτος, ενώ τα αντίμετρα από το 2019.
Η πλήρης δε υλοποίησή τους απαιτεί άπιαστα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξεως του 5,5% του ΑΕΠ. Πρόκειται κυριολεκτικά για εξαπάτηση.

• Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό, καμία αναστολή. Μπορούν να υποστηρίξουν τα πάντα και τα αντίθετά τους για να μείνουν στην εξουσία. Να ψηφίσουν τα πάντα. Να καταγγείλουν τα πάντα το πρωί στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και να τα ψηφίσουν το ίδιο βράδυ στη Βουλή και με τα δύο τους χέρια! Τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Μπορούμε να πάμε παρακάτω, μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο; Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή.

Πρώτον, δεν μας αξίζει αυτό που ζούμε. Δεν μας αξίζει αυτή τη χώρα, της μιζέριας, της ανασφάλειας, του μπάχαλου, όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει. Μία χώρα παραδομένη στην παραβατικότητα, στην καθημερινή μιζέρια, μία χώρα που ζει από επιδόματα, συσσίτια και κάρτες αλληλεγγύης.

Πρέπει να πούμε την αλήθεια και να είμαστε έτοιμοι να την ακούσουμε! Απευθύνομαι στους συνταξιούχους. Εγγύηση των συντάξεών σας είναι η ανάπτυξη και οι νέες δουλειές. Αν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι και εισφορές δεν μπορούν να υπάρξουν συντάξεις.

Η κυβέρνηση βύθισε την οικονομία στην ύφεση, οι συντάξεις μειώνονται και στο τέλος δίνεται ένα μικρό επίδομα. Ως πότε μπορούμε να ζούμε με επιδόματα; Ένα; Δύο χρόνια; Ως πότε θα μπορείτε να ζείτε τα εγγόνια σας με τη σύνταξή σας;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι νέες δουλειές, που θα προκύψουν από επενδύσεις, από τον ιδιωτικό τομέα. Η απάντηση είναι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην αγορά για να φτιάξουμε μία χώρα λειτουργική και ανταγωνιστική. Η απάντηση είναι αξιολόγηση, μείωση των φόρων, αποκρατικοποιήσεις.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ