4.000 ευρώ η ταρίφα για πέρασμα μεταναστών στην Ιταλία


- Τους μετανάστες επιβίβαζαν σε πλωτά σκάφη από παραθαλάσσιες περιοχές της Πρέβεζας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση αλλοδαπών από την Δυτική Ελλάδα στην Ιταλία.



Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση αλλοδαπών μέσω θαλάσσης, με τη χρήση πλωτών μέσων, από τις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε σχετική ενημέρση ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιπλοίαρχος Νικόλαος Λαγκαδιανός, ενέχεται σε υπόθεση διακίνησης συνολικά 92 αλλοδαπών υπηκόων, από το ελληνικό έδαφος, με τελικό προορισμό την Ιταλία.
 
Ειδικότερα, την 23-04-2017, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στην περιοχή  “Αϊ-Γιαννάκης” Πάργας, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ. το Ι/Φ “CHLOE” σημαίας Μάλτας να έχει αποπλεύσει, αφού είχε επιβιβαστεί σταδιακά σε αυτό, ο προαναφερόμενος αριθμός αλλοδαπών, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.
 
Στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος ακινητοποιήθηκε και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πάργας, όπου οι δύο αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 31 και 22 ετών συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν μαζί με τους ενενήντα δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες του (40 άντρες, 22 γυναίκες και 30 παιδιά) στην  Ηγουμενίτσα.
 
Παράλληλα, μετά την επιβίβαση των ανωτέρω αλλοδαπών στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος,  εντοπίστηκε από στελέχη  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επί  επαρχιακής οδού της Πάργας, Ι.Χ. όχημα  με οδηγό έναν 32χρονο αλλοδαπό να κινείται προς παραλαβή έτερου 43χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι κατόπιν καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
 
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεριμνούσαν τόσο για τη διαμονή των διακινούμενων αλλοδαπών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, όσο και για τη σίτιση τους, σε περίπτωση καθυστέρησης της διακίνησης.
 
Μετά την είσπραξη της αμοιβής, που κυμαινόταν από 3.000 έως 4.000 ευρώ για κάθε άτομο, οι διακινούμενοι οδηγούνταν σε μη διακριβωμένα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου επιβιβάζονταν σε λεωφορείο, που μίσθωνε η εγκληματική οργάνωση και μεταφέρονταν οδικώς στην παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας, όπου επιβιβάζονταν σε πλωτά σκάφη, με προορισμό την Ιταλία.
 
 http://patrastimes.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ