Κ.Τζουμέρκα:«4η γιορτή ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών»


- Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή στις 14/5/2017 στον Βαθύκαμπο Άρτας στην τοποθεσία κτήμα «Ζεύκι». 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου Άρτας, συνεργασία με την τοπική ομάδα διατήρησης ντόπιων σπόρων: «Η κιβωτός των Τζουμερκιώτικων σπόρων» διοργανώνουν την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στον Βαθύκαμπο Άρτας στο κτήμα «Ζεύκι», ημερίδα διανομής σπόρων και σπορόφυτων. 



Σύντομη περιγραφή: Οι σπόροι είναι αγαθό της φύσης το οποίο πέρα από τη βάση της παραγωγικής διαδικασίας αποτελεί κομμάτι της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού και συνδέεται άμεσα με τη βιοποικιλότητα, την οικονομία και την ιστορία κάθε τόπου.

Η εκδήλωση έχει στόχο: Να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι για την βιολογική καλλιέργεια, την ανάγκη διατήρησης ντόπιων σπόρων και ποικιλιών και την θετική συμβολή από την διάδοση τους, για την υγεία και το περιβάλλον.

Να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητικές κοινότητες της περιοχής με σκοπό να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές ώστε να συνεχίσουν την παράδοση. Να γίνει ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, γνώσεων και εμπειριών.

Να συμβάλλει στη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών σπόρων καθώς και της γνώσης γύρω από αυτούς που έχει μεταφερθεί από γενιά σε γενιά. Να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι σπόρους μέσω της ανταλλαγής παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, σιτηρών κ.λ.π.

 Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό

Στους παρευρισκόμενους θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης