Η «μπλε φάλαινα» χαράκωσε 15χρονη στην Κατερίνη


- ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ 

«Φύλλο και φτερό» κάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της 15χρονης μαθήτριας Κ.Κ. από την Κατερίνη, η οποία «χαράκωσε» το πόδι της με ξυραφάκι και πήρε υπνωτικά χάπια, πέφτοντας πιθανόν θύμα του επικίνδυνου, διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα». 



Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα είναι το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται στην Ελλάδα, ενώ περισσότεροι από 300 ανήλικοι σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του παιχνιδιού αυτού που λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας στη Ρωσία και τη Βρετανία.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, όπου παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους, ενώ η Αστυνομία αναζητά τα ηλεκτρονικά ίχνη του συνομιλητή της, ο οποίος την προέτρεψε να προχωρήσει στον αυτοτραυματισμό της και επεδίωκε τον θάνατό της.

Η μητέρα της 15χρονης μαθήτριας γυμνασίου έκανε καταγγελία στις 7 Μαΐου στην Ασφάλεια Κατερίνης και, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, στη 1 και στις 3 Μαΐου ένα άγνωστο άτομο, με το οποίο η κόρη της συνομιλούσε μέσω του Facebook, της έδωσε οδηγίες να αυτοτραυματιστεί με ξυράφι και να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών χαπιών.

Το κορίτσι έκανε κάποιες χαρακιές με το ξυράφι στον μηρό της και πήρε μόνο δύο χάπια, ενώ τρομαγμένο αμέσως μετά μίλησε στη μητέρα του.

Ερωτηματικά προκύπτουν για το πού βρήκε τα υπνωτικά χάπια ένα 15χρονο παιδί, ενώ οι χαρακιές από το ξυράφι είναι επιδερμικές και σε διάφορα σχήματα.

Η μητέρα της υποστήριξε πως δεν χρειάστηκε ιατρική βοήθεια γιατί τα τραύματά της δεν ήταν σοβαρά.

Αστυνομικές πηγές έλεγαν στο «Εθνος» πως η άρση των επαφών της θα οδηγήσουν στον συνομιλητή της κοπέλας -αν και αυτά τα άτομα φροντίζουν έπειτα από λίγες ημέρες να εξαφανίζουν τα ίχνη τους- και επεσήμαναν πως ο τρόπος που έδρασε το κορίτσι θυμίζει έντονα το διαδικτυακό παιχνίδι «Blue Whale Challenge» («Πρόκληση Μπλε Φάλαινα»).

ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
 ethnos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ