Άρτα:Μαθητές μελετούν τους σεισμούς !!

 
Οκτώ σεισμογράφοι εγκαταστάθηκαν σε σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς», με συντονιστή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 
 

Μέχρι σήμερα, σεισμογράφοι λειτουργούν σε τρία σχολεία της Αθήνας (Παλλήνη, Θησείο, Νέα Σμύρνη) και από ένα σχολείο σε Θεσσαλονίκη, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Αργοστόλι και Σπάρτη.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πρότζεκτ Erasmus+, ακόμα δέκα σεισμογράφοι έχουν εγκατασταθεί σε σχολεία της Ιταλίας, της Βουλγαρίας, της Τουρκίας και της Κύπρου.

Οι σεισμογράφοι των σχολείων είναι συνδεδεμένοι με υπολογιστή που συλλέγει τα δεδομένα. Οι μαθητές μπορούν να συλλέξουν, να αναλύσουν και να επεξεργαστούν παραμέτρους της σεισμικής δόνησης που καταγράφηκε, όπως τον τόπο και τον χρόνο του σεισμού, τον υπολογισμό του μεγέθους του και τον εντοπισμό του επικέντρου του.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή, διοργανώνουν τον Απρίλιο ένα εκπαιδευτικό διαγωνισμό με θέμα «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση εδώ. Οι εργασίες και το συνοδευτικό υλικό θα πρέπει να αποσταλούν στο diagwnismos@ea.gr.
 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 in.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ