Στο «σφυρί» και τα υδροηλεκτρικά στο Πουρνάρι Άρτας


Αναπόφευκτο μοιάζει για την κυβέρνηση το «πωλητήριο» της ΔΕΗ, που ήδη προκαλεί ισχυρούς τριγμούς και αντιδράσεις εντός κι εκτός κυβερνητικού σχήματος.



Οι θεσμοί προτείνουν την πώληση του 40% του λιγνιτικού και υδροηλεκτρικού παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που περιλαμβάνει έναρξη της διαδικασίας τον Ιούλιο και ολοκλήρωσή της εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, επιχειρεί μέσω των διαπραγματεύσεων να περιορίσει κατά το δυνατόν το προς πώληση χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ και να το μεταθέσει για αργότερα, προκειμένου να διασφαλίσει τη δυνατότητα μιας καλύτερης πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης, αφού μέχρι πρότινος κρατούσε ψηλά τη σημαία της «δημόσιας και ισχυρής ΔΕΗ». 

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο και σε ό,τι αφορά τα υδροηλεκτρικά, το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις δύο μονάδες του Νέστου (Θησαυρός και Πλατανόβρυση) συνολικής ισχύος 494 MW, καθώς και στις μονάδες Πουρνάρι 1 και 2 στον ποταμό Αραχθο, συνολικής ισχύος 336 MW.

Οι δύο μονάδες της Άρτας, περιλαμβάνονταν και στον σχεδιασμό της «μικρής» ΔΕΗ που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, γεγονός που τότε είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στην Ήπειρο.
 
 epiruspost.gr
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ