Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο


- Δύο βόμβες σε εκκλησίες - Πάνω από 36 νεκροί

Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων για τους Χριστιανούς της Αιγύπτου σήμερα, καθώς δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, κόστισαν την ζωή σε 36 ανθρώπους προς το παρόν. (3 ΒΙΝΤΕΟ)
 


Στην πόλη Τάντα, κοντά στο Δέλτα του Νείλου μια βόμβα εξερράγη μέσα στην εκκλησία των Κοπτών, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα.

Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε στο εσωτερικό της εκκλησίας. Ενώ η χορωδία του ναού ψάλλει, ξαφνικά χάνεται η εικόνα και ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος της βόμβας που εκρήγνυται. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο από τις αρχές, το υλικό μεταδίδεται από μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης:



Αμέσως μετά την καταστροφή, πανικόβλητοι άνθρωποι τρέχουν να σωθούν και να βοηθήσουν τους τραυματίες: 



Λίγες ώρες αργότερα, δεύτερη έκρηξη σε εκκλησία Κοπτών στην Αίγυπτο, έγινε στην Αλεξάνδρεια, στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έξω από την εκκλησία ανατινάχθηκε ένας καμικάζι αυτοκτονίας, ενώ από την έκρηξη υπάρχουν τουλάχιστον 11 νεκροί και 66 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καμικάζι ήθελε να μπει μέσα στην εκκλησία, όπου βρίσκονταν δεκάδες πιστοί και να πραγματοποιήσει εκεί το σχέδιό του. Όμως ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκεί αντιλήφθηκε πως ήταν ύποπτος και τον εμπόδισε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και αυτός, όταν ο άντρας ανατινάχθηκε.

Βίντεο λίγο μετά την έκρηξη στην Αλεξάνδρεια:





Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για καμία από τις δύο επιθέσεις, που έγιναν λίγο πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 28 και 29 Απριλίου στην Αίγυπτο και την ώρα που το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάλεσε τους οπαδούς του να βάλουν στο στόχαστρο των επιθέσεών τους χριστιανούς.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 49, ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά. 'Ηταν η πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου μέχρι σήμερα.



 


protothema.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ