Συνάντηση Στύλιου με Οικουμενικό Πατραιάρχη Βαρθολομαίο


Ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γ. Στύλιος, συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP PA) στην Κωνσταντινούπολη.




Οι συμμετέχοντες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν την Κοινωνική Ανάπτυξη, την Εκπαίδευση και την Έρευνα στις χώρες τους.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,τόνισε ότι η συνεργασία ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των χωρών με βάση κοινά πρότυπα και κριτήρια, θα ενισχύσει την κινητικότητα των σπουδαστών και του επιστημονικού προσωπικού με προφανή οφέλη στην έρευνα,στην καινοτομία και στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Γιώργος Στύλιος, αναφέρθηκε στην διαδικασία της Μπολόνια για την ευκολότερη αναγνώριση των προσόντων και των σπουδών καθώς και στο ελληνικό πρόγραμμα GEAR (Greece Exploring Advanced Recognition in Higher Education) το οποίο ολοκληρώνεται το 2018.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι δεσμοί της με τη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία, τόνισε καταλήγοντας ο Βουλευτής, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, διασφαλίζοντας την ανάπτυξη και την ευημερία.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Κωνσταντινούπολη, ο κ. Γ.Στύλιος συναντήθηκε με τον Παναγιότατο Οἰκουμενικὸ Πατριάρχη κύριο κύριοΒαρθολομαῖο, στο Πατριαρχείο στο Φανάρι. Μαζί του είχε έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό διάλογο για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία, την Παιδεία καθώς και για θέματα που απασχολούν την ελληνική και την τουρκική κοινωνία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ