Το Μουσικό Σχολείο Άρτας στη Meriel της Γαλλίας


Τέταρτη Πανευρωπαϊκή Συνάντηση του Προγράμματος Erasmus + «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια» 

Στην πόλη Meriel της Γαλλίας, από 12.03.17 μέχρι 18.03.17 θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη πανευρωπαϊκή συνάντηση μαθητών και καθηγητών επτά σχολείων της Ευρώπης,... 



...που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016–2017, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια».

Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα συμμετέχουν 10 μαθητές και τέσσερις καθηγητές.

Το θέμα της συνάντησης είναι «Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη» με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία.

Για τη συμμετοχή στη συνάντηση οι μαθητές μας έχουν προετοιμάσει παρουσιάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού, καθώς και παρουσιάσεις για το «Χαμόγελο του παιδιού», τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών.

Επίσης, εμπνευσμένοι από το διαχρονικό σύνθημα της γαλλικής επανάστασης liberté-égalité-fraternité(ελευθερία – ισότητα – αδελφοσύνη) έχουν αποτυπώσει σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τα συναισθήματά τους, προκειμένου να συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο φιλοξενίας με το αντίστοιχο θέμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης