Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Συνέντευξη του Β. Τσίρκα στο ραδιόφωνο του «Αlpha»


Την άποψη ότι η διαπραγμάτευση που διαδραματίζεται μπορεί υπό προϋποθέσεις να ανοίξει έναν νέο δρόμο για την ελληνική οικονομία και για τη χώρα συνολικά, εξέφρασε ο Βασίλης Τσίρκας στο ραδιόφωνο του «Αlpha» και την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού. Ο βουλευτής Άρτας υπογράμμισε το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έδωσε στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Έχουμε μπροστά μας κρίσιμη διαπραγμάτευση που υπό προϋποθέσεις μπορεί να ανοίξει έναν νέο δρόμο για την ελληνική οικονομία και για τη χώρα συνολικά», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίρκας σχετικά με την διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και πρόσθεσε:

«Η διαπραγμάτευση διαδραματίζεται στη βάση της αρχικής συμφωνίας του Eurogroup σύμφωνα με την οποία τα μέτρα και τα αντίμετρα θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο. Για κάθε αρνητικό μέτρο θα έχουμε και ένα αντίστοιχο μέτρο ελάφρυνσης. Για πρώτη φορά μιλάμε για μια συμφωνία που δεν επιφέρει επιπλέον λιτότητα».

Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα, σχολιάζοντας πως:

«Οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία δείχνουν ότι μπορούμε να πετύχουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2018. Τα μέτρα και τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα. Αυτό είναι σημαντικό και αποτελεί θετική κατάληξη», για να συμπληρώσει ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει μια συνολική συμφωνία: «Υλοποιούμε μια δύσκολη συμφωνία και ξέρουμε τις δυσκολίες που περνάει η ελληνική κοινωνία. Μακριά από εμάς οι πανηγυρισμοί και τo “success story”.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι μια συνολική συμφωνία που δεν θα μεταθέτει στο μέλλον τα θέματα σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ή τα πρωτογενή πλεονάσματα. Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ κάνει φτηνό αντικυβερνητισμό, δεδομένου ότι γνωρίζει τις παράλογες απαιτήσεις του Ταμείου και ταυτίζεται με αυτές. Η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει στη γωνία να αποτύχει η διαπραγμάτευση, άρα και η χώρα». 

Τέλος ο Βασίλης Τσίρκας υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει σκληρή μάχη για να μπουν στην ατζέντα τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού: «Με την ανάληψη της διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια κατάσταση στη χώρα δραματική, με άνευρη πολιτική παρουσία στην Ευρώπη, με προσχεδιασμένη οικονομική ασφυξία.

Υλοποιούμε μια δύσκολη συμφωνία και δίνουμε μια σκληρή μάχη για να μπουν στην ατζέντα τα δίκαια αιτήματα του ελληνικού λαού. Παράλληλα νομοθετούμε υπέρ των κοινωνικά αδύναμων, έχοντας κάνει κρίσιμες παρεμβάσεις στην Υγεία και την Παιδεία.

Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να ανοίξει έναν δρόμο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Εμείς κάναμε έναν δύσκολο συμβιβασμό και τον θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε την εντολή να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου