Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Μενίδι: Ο απόλυτος συνδυασμός βουνού και θάλασσας


Το πιο συχνό δίλημμα για όσους αγαπούν τις ολιγοήμερες αποδράσεις είναι σίγουρα το «βουνό ή θάλασσα;» και συνήθως επιλέγουμε ένα από τα δύο. (Φώτο)Κάποια μέρη στην Ελλάδα όμως τα συνδυάζουν μοναδικά και έτσι γίνονται αγαπημένοι προορισμοί όλες τις εποχές του χρόνου.Έτσι είναι και το Μενίδι, που είναι χτισμένο στην βορειοανατολική ακτή του Αμβρακικού κόλπου, κάτω από το όρος Μακρυνόρος.

Βρίσκεται 17 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Άρτας και από την μία βρίσκεται η θάλασσα ενώ από την άλλη το βουνό με την πλούσια βλάστηση.Η περιοχή είναι ανεπτυγμένη τουριστικά και θα βρείτε πολλά εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία για την άνετη παραμονή σας εκεί.Το μέρος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους λάτρεις του αλεξίπτωτου πλαγιάς, αφού οι απογειώσεις γίνονται από το Μακρυνόρος, όπου υπάρχει πίστα.

Το γραφικό λιμανάκι του με τα ψαροκάικα και τις βάρκες σε κάνει να πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησί.Έχει ενδιαφέρον: Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, φτάνετε στους υδροβιότοπους του Αμβρακικού. Αφού περπατήσετε πάνω σε μια λωρίδα γης, θα θαυμάσετε το μοναδικό τοπίο που δημιουργούν οι καλαμιώνες και οι λιμνοθάλασσες.

Τι να δοκιμάσουμε: Τι άλλο θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε να δοκιμάσετε, πέρα από τα ολόφρεσκα ψάρια της περιοχής;
info Φωτογραφίες: http://www.menidi.gr

 mariailiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου