Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία ο χορός των Διστρατιωτών στην Αθήνα


Το μεγάλο κέφι και ο χορός περίσσευαν στον ετήσιο χορό του Συλλόγου των Απανταχού Διστρατιωτών Άρτας πού έγινε την Κυριακή το μεσημέρι 12.3.2017 στον Πολυχώρο View hall. 
Ο πρόεδρος τού Συλλόγου παιδίατρος Αντώνης Κοντός αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους είπε: "Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ' όλα. Εύχομαι δε να είναι η χρονιά που η χώρα μας θα βγει επιτέλους από την οικονομική κρίση πού διαρκεί επτά χρόνια !

 Στη χώρα μας όμως εκτός από την οικονομική κρίση υπάρχει δυστυχώς και πολιτιστική κρίση, αφού στις μέρες μας θεωρείται σύγχρονο και μοντέρνο οτιδήποτε είναι ξενόφερτο!! Θεωρείτε δε ξεπερασμένο και αναχρονιστικό οτιδήποτε είναι παραδοσιακό.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι μικρές αυτές κοιτίδες πολιτισμού που προσπαθούν να διατηρούν τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, την εθνική μας ταυτότητα. Να πούμε όμως σήμερα και κάτι πιο ευχάριστο για να χαρούμε.

Άλλωστε ήρθαμε εδώ για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, από τα μνημόνια και να μεταφερθούμε νοερά στο χωριό μας, στο Δίστρατο, εκεί κάτω από το ωραίο μεγάλο δέντρο που κάνουμε τα ωραία μας πανηγύρια. Το πρώτο ευχάριστο που θα σας πω είναι για το γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο στα Βαλκάνια, που ως γνωστό κατέρρευσε πριν από δυο χρόνια.


Η αναστύλωση του είναι σε πολύ καλό δρόμο! Το υπουργείο υποδομών έχει εξασφαλίσει για την ανακατασκευή του 5.500.000 ευρώ!! 'Έχει αναλάβει δε και την κατασκευή του. Ενώ το υπουργείο πολιτισμού που είναι δυστυχώς αρκετά γραφειοκρατικό θα έχει μόνο την επίβλεψη. Ελπίζουμε σε ενάμιση χρόνο να είναι έτοιμο.

Ο Κώστας Μπέκας με τα λιγοστά μέσα της εποχής εκείνης το έχτισε μέσα σε τρεις μήνες! Σήμερα θα χρειαστούν δυστυχώς περισσότερα από τρία χρόνια. Το άλλο ευχάριστο είναι πως η Ιόνια Οδός ολοκληρώνεται και το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας πολύ πιο γρήγορα και πιο άνετα αλλά με περισσότερα διόδια, θα μας κοστίζουν σχεδόν όσο και τα καύσιμα. "

Το γλέντι ξεκίνησε με το παραδοσιακό καγκελάρι και συνεχίστηκε με πολύ μεγάλο κέφι μέχρι αργά το βράδυ .Παρευρέθησαν : Ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΣΗΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΗΣ & ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΙΑΜΕΤΗ & ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ ΚΑΙ Η Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΙΦΥΛΗ ΚΙΤΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΡΑΔΟΒΙΖΙΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΖΗΚΟΣ ΚΟΝΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑΣ ΣΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΑΡΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΚΩΣΤΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΜΠΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΒΛΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΜΟΥ : ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου