Ο Θανάσης Οικονόμου άγγιξε και σμίλεψε στην Άρτα τις ψυχές του ακροατηρίου του


Η αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού συλλόγου Σκουφάς, το βράδυ της Κυριακής 19 Μαρτίου, δεν ήταν αρκετή ώστε να ικανοποιήσει την προσέλευση του κοινού. 

Κοινό που προσήλθε στην εκδήλωση, όπου συνδιοργάνωσε ο σύλλογος Αστρονομίας Άρτας Αστρολάβος με τον Μουσικοφιλολογικό σύλλογο Σκουφά και ομιλητή τον αστροφυσικό – πυρηνικό φυσικό Θανάση Οικονόμου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.



Το ακροατήριο δεν ήταν αμιγώς από πολίτες της Άρτας, αλλά και συμπολίτες μας από τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Ο κύριος Οικονόμου συγκίνησε πραγματικά το κοινό, διότι ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας την αγάπη του για την πόλη της Άρτας από μικρό παιδί απαγγέλλοντας το ποίημα Πρωτομάστορας για το γεφύρι της Άρτας με αποτέλεσμα όλη η αίθουσα να τον χειροκροτήσει θερμά.

Στην ομιλία του ο διάσημος έλληνας Αστροφυσικός, ανέπτυξε όλη την δράση του για τα πενήντα χρόνια στις διαστημικές αποστολές και επικεντρώθηκε στις πλέον γνωστές.

Στην Σελήνη, στον Κρόνο, στην Αφροδίτη, στην Ροζέτα και στον αγαπημένο του Άρη, όπως ανέφερε.

Η αίθουσα αν και κατάμεστη, το κοινό αντιλαμβανόμενο το μέγεθος του επιστήμονα που βρίσκεται στο βήμα, τήρησε απόλυτη ησυχία και με δέος παρακολούθησε την ομιλία.

Στη συνέχεια ο κύριος Οικονόμου δέχτηκε ερωτήσεις , που σημειωτέον τις έθεσαν στην πλειοψηφία τους μαθητές, όμως με αξιόλογες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος Αστρονομίας Άρτας Αστρολάβος τίμησε τον κύριο Οικονόμου με αναμνηστική πλακέτα με το αγαπημένο του γεφύρι της Άρτας.

Ο Σύλλογος Αστρονομίας Άρτας Αστρολάβος θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, το κοινό που για μια άλλη φορά προσήλθε και αποδεικνύεται ότι πλέον δεν επαρκεί καμία αίθουσα για να στεγάσει την δίψα του για γνώση.

Νοιώθουμε ότι αυτή η ανταπόκριση μας δεσμεύει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στην ανάταση των πολιτιστικών πεπραγμένων της πόλης μας.

Σύλλογος Αστρονομίας Άρτας Αστρολάβος

 Διαβάστε επίσης ΕΔΩ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης