Με λαμπρότητα τιμήθηκε η πολιούχος Αγία Θεοδώρα


Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη μνήμη της Αγίας Θεοδώρας στον φερώνυμό της βυζαντινό Ναό, στην Άρτα.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Στην Θεία Λειτουργία συνελειτούργησαν οι Μητροπολίτες πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.κ. Καλλίνικος. (ΦΩΤΟ)



Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας, ο οποίος ετόνισε, ότι η Οσία Θεοδώρα κατέστη φίλη του Θεού, με την ανιδιοτελή της αγάπη, τόσο προς τον Κύριο, όσο και προς τους ανθρώπους. Αυτή η ανιδιοτέλεια, που είναι και προϋπόθεση της αληθείας, είναι το ζητούμενο και στην εποχή μας, κατέληξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ελιτανεύθησαν στην πόλη τα Ιερά Λείψανα και η Εικόνα της Οσίας Θεοδώρας με την συμμετοχή πολλών Χριστιανών από την Άρτα, αλλά και από άλλες περιοχές.

Το παρόν έδωσαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, οι Βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Αντιπεριφεριάρχης Άρτης, ο Δήμαρχος Αρταίων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου και εκπρόσωποι των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών Αρχών και φορέων.

Στο τέλος της Λιτανείας, ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και ευχήθηκε, η Αγία να αποτελεί πρότυπο ανυστερόβουλης αγάπης και προσφοράς και να ενώνει όλους με την Χάρη της.

 Φωτογραφίες από imartis.gr

















imartis.gr








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ