Τσεπέλοβο.. Οργή για τα σκοτωμένα αγριόγιδα


Την οργή των κατοίκων του χωριού για το πρωτοφανές περιστατικό λαθροθηρίας με τα έξι αγριόγιδα μεταφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Τσούφλης», ο οποίος καταδικάζει τα γεγονότα και τονίζει πως η σιωπή και η ανοχή σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις αποτελεί συνενοχή, καθώς η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων.



Ο πολιτιστικός σύλλογος Τσεπελόβου Ιωαννίνων αγωνιζόμενος για τη διατήρηση της φυσικής και δομημένης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, καταδικάζει το πρόσφατο περιστατικό λαθροθηρίας, όπου ασυνείδητοι οπλοφόροι σκότωσαν έξι αγριόγιδα(τα πέντε εγκυμονούντα) με βαρύ οπλισμό στα βουνά του χωριού και της ευρύτερης προστατευμένης περιοχής του Ζαγορίου.

Τα ζώα αυτά, όπως σημειώνει ήταν ένα μέρος των εναπομεινάντων προστατευόμενων και υπό εξαφάνιση αγριόγιδων της οικογενείας Rupicapra Rupicapra Balcanica που ζουν υπό αντίξοες συνθήκες στα βουνά της Τύμφης.

"Ο σύλλογος μας, ευχαριστεί θερμά όσους συνετέλεσαν στην αποκάλυψη και στη σύλληψη των ανεύθυνων δραστών και καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική αυτή ενέργεια.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως η πανίδα της περιοχής μας αποτελεί μοναδική κληρονομιά και χρήζει δέουσας προφύλαξης, δεν ζητούμε απλώς... αλλά απαιτούμε οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη με γνώμονα την προάσπιση της τοπικής βιοποικιλότητας, να επιληφθούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβές και να επιβάλουν την
παραδειγματική - ορθή τιμωρία στους λαθροθήρες. Εξάλλου, ο σωστός χειρισμός αυτής της κατάστασης μπορεί να αποτελέσει αντικίνητρο σε όσους στο μέλλον σκεφτούν να πράξουν ομοίως.

Τέλος, ευχόμαστε μέσω της συνεργασίας της τοπικής κοινωνίας, της θηροφυλακής και των αστυνομικών αρχών να ληφθούν τα κατάλληλα συμπληρωματικά μέτρα ώστε να προληφθεί και όχι απλά να κατασταλεί η λαθροθηρία. 

Η σιωπή και η ανοχή σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις θα θεωρηθεί συνενοχή καθώς η διαφύλαξη του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων μας», σημειώνει στην ανακοίνωση.

 epiruspost.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης