Τα ζαρκάδια δίνουν την λύση στο Παλαιοκάτουνο Άρτας


 Όταν η φύση δουλεύει για εμάς...

Στον προγραμματισμό για τον καθαρισμό των ζιζανίων εν όψει της καινούργιας καλλιεργητικής χρονιάς η λύση έρχεται από μόνη της.



Τα ζαρκάδια δίνουν την λύση καθώς με επιμέλεια εξαφανίζουν τα χορταράκια που βγαίνουν μεταξύ των φυτών του σιδερίτη.

Αποτέλεσμα που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί ούτε με το καλύτερο χορτοκοπτικό μηχάνημα, σημειώνει ο Γιώργος Ζορμπάς, γνωστός για την καλλιέργεια τσαγιού στο Παλαιοκάτουνο Άρτας, με σχετική ανάρτησή του στο  fb

Ο σιδερίτης

Το τσάι του βουνού, ο σιδερίτης όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, έχει πατρίδα του τη Μεσόγειο και ανήκει στην οικογένεια των αρωματικών φυτών Lamiaceae. Είναι φρύγανο, πολυετές και ευδοκιμεί σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Σε αντίθεση με τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει στον άνθρωπο, το ίδιο έχει ανάγκη από ελάχιστα.

Στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα από 14 είδη σιδερίτη και είναι ο μόνος τόπος στον κόσμο μέχρι στιγμής, που καλλιεργείται συστηματικά και σύμφωνα με τα πρότυπα της βιοκαλλιέργειας – έτσι, όπως έχει διδάξει η ίδια η φύση.

Το τσάι του βουνού, σε αντίθεση με το μαύρο τσάι, δε χρειάζεται καμία επεξεργασία για την καλλιέργεια και τη συντήρησή του.

Όταν κάποιος πίνει τσάι του βουνού, απολαμβάνει το άρωμα και τη γεύση του αληθινού λουλουδιού, καθώς είναι αυτοφυές, ανθεκτικό και η όλη διαδικασία παρασκευής του γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης