Άρτα:Προφυλακιστέος ο φερόμενος ως «εγκέφαλος»...


-...Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση τοκογλυφίας

Προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε ο φερόμενος ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης τοκογλυφίας, ενώ οι υπόλοιποι πέντε συλληφθέντες και κατηγορούμενοι επίσης ως μέλη της, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 



Το ενδιαφέρον σε πανελλαδικό επίπεδο στράφηκε την Τρίτη στην Άρτα και στο χώρο έξω από τα δικαστήρια του νομού, όπου από το μεσημέρι και μετά ξεκίνησε η διαδικασία της ανάκρισης για τους πέντε από τους έξι κατηγορουμένους.

Η διαδικασία για την υπόθεση της οποίας όλο το φάκελο και τον πρώτο λόγο έχει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, έφτασε στα δικαστήρια της Άρτας καθόσον όπως είναι γνωστό η πρώτη για την υπόθεση σύλληψη έγινε στο νομό Άρτας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Άρτας όταν μετά από καταγγελία φερόμενου θύματος προς την τοπική Αστυνομική Διεύθυνση και την Διεύθυνση Ασφάλειας, κινήθηκε άμεσα η διαδικασία για την συναλλαγή με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και την επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 65χρονου φερόμενου και ως εγκέφαλου της οργάνωσης τοκογλυφίας.

Ως εκ τούτου η Εισαγγελία Άρτας είναι η κατά τόπο αρμόδια και τις πύλες της οποίας πέρασε τη Δευτέρα ο ένας από τους έξι συλληφθέντες με καταγωγή από την Κόρινθο, που κρίθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Την Τρίτη από το μεσημέρι μέχρι αργά το ξημέρωμα της Τετάρτης τη διαδικασία ανάκρισης και μετέπειτα απολογίας στον Εισαγγελέα Άρτας πέρασαν τα υπόλοιπα πέντε άτομα κατηγορούμενα ως μέλη στην ίδια οργάνωση, ανάμεσα στα οποία και ο φερόμενος ως εγκέφαλος ή αλλιώς αρχηγός.

Άλλωστε από την δικογραφία περιγράφεται πως η οργάνωση είχε συγκεκριμένη δομή και τρόπο δράσης με διακριτούς ρόλους αρχηγού εισπρακτόρων, επιχειρηματιών που «έσπαγαν» τις ετεροχρονολογημένες επιταγές σε τραπεζικά καταστήματα κλπ.

Από τους εν συνόλω έξι συλληφθέντες το δρόμο για τα σπίτια τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά με την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κάθε άλλο προβλεπόμενο περιορισμό πήραν πέντε από τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και ο υπήκοος Βουλγαρίας, όμως ομόφωνα Ανακτητής και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού, δηλαδή του 65χρονου στο σπίτι του οποίου στην Αθήνα (Πικέρμι Αττικής) εντοπίστηκαν τα μεγάλα χρηματικά ποσά, τα χρυσά νομίσματα και οι ράβδοι χρυσού.

Μόνο τα χαρτονομίσματα αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ, ενώ για αποτίμηση άνω των 3 εκατ. ευρώ γίνεται λόγος συμπεριλαμβανομένων χρυσών λιρών και ατόφιου χρυσού σε ράβδους και των άλλων τιμαλφή.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης