Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Γ. Στύλιος: Βυθίζουν σε απόγνωση χιλιάδες πολίτες


Αναστολή είσπραξης προστίμων και υποβολή αντιρρήσεων ατελώς ζητά ο Γ. Στύλιος με σχετική τροπολογία του νόμου για τους δασικούς χάρτες. 

Αναστολή είσπραξης προστίμων και υποβολή αντιρρήσεων ατελώς ζήτησε ο Γ. Στύλιος μαζί με 17 ακόμη Βουλευτές της ΝΔ με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε για το νόμο 4389/2016 που αφορά τους δασικούς χάρτες.
 Οι Βουλευτές τόνισαν ότι ενώ η κατάρτιση, ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών έχει θετικό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόστιμο, η εφαρμογή του Ν. 4389/2016, δημιούργησε σημαντικά προβλήματα αναφορικά με τις ιδιοκτησίες και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ απέρριψε την τροπολογία.

Συνεπώς, ένα σημαντικότατο αναπτυξιακό ζήτημα όπως αυτό των δασικών χαρτών μετατράπηκε σε φοροεισπρακτικό μέτρο, που μάλιστα “ισοδυναμεί” με ένα νέο ΕΝΦΙΑ έως και 40 φορές μεγαλύτερο.

Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες πολίτες να βυθίζονται στην απόγνωση, αφού καλούνται να αποδείξουν το αυτονόητο: την ιδιοκτησία τους στη γη που τους ανήκει, που την καλλιεργούν και για την οποία φορολογούνται από το Ελληνικό κράτος για χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου