Σκηνές ροκ στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων


- Και μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα και θανάτους και απειλές... 

Απ' όλα είχε η διαδικασία των δημαιρεσιών, που όμως δεν εξέλεξε πρόεδρο! Σκηνές σκληρού ροκ, στον Δήμο κεντρικών Τζουμέρκων, σε μια διαδικασία που ούτε μπήκε στον κόπο, ν' ασχοληθεί με το μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, που ήταν η εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου,... 



...θέση την οποία απ' τις αρχές του έτους, ο δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, στον πρώην αντιδήμαρχο Φώτη Χαχούλη, ο οποίος είχε παραιτηθεί και είχε... χαρίσει αρκετές μηνύσεις και στον δήμαρχο και όλους τους συνεργάτες του.

Οι μισοί και πλέον δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δεν συμφωνούσαν με την επιλογή του Φώτη Χαχούλη και η άποψή τους αυτή, είχε φτάσει στον δήμαρχο, ο οποίος όμως δεν βρήκε τον τρόπο για να τους μεταπείσει και ήταν σίγουρο πως αν πήγαινε στην διαδικασία εκλογής, θα είχε αποτέλεσμα ανάλογο αυτού του Δήμου Αρταίων!

Εκεί άρχισαν τα κόλπα... Την δουλειά ανέλαβε η αντιδήμαρχος κα Καραγιάννη, η οποία το Σάββατο βράδυ έστειλε μηνύματα, σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, με τα οποία ενημέρωνε πως δεν θα γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως λέει στην "Γνώμη" ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Γιώργος Τσιανάκας. Ο ίδιος κρατάει στην μνήμη του κινητού του το συγκεκριμένο μήνυμα, γιατί όπως λέει "η υπόθεση αυτή, θα έχει και συνέχεια".

 Όσοι ρώτησαν να μάθουν τον λόγο της αναβολής της συνεδρίασης, που φαινόταν πως ήταν η ατελέσφορη προσπάθεια του δημάρχου Μαρίνου Γαρνέλη, να επιβάλλει τον πρώην αντιδήμαρχο Φώτη Χαχούλη, πήραν διαφορετικές απαντήσεις. Άλλοι έκαναν λόγο για μια κηδεία στο Κεντρικό*, άλλοι δεν ήξεραν τι να πουν και το "γαϊτανάκι" συνεχιζόταν!

Την προκαθορισμένη ώρα της συνεδρίασης, βρισκόταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος Φώτης Χαχούλης βρισκόταν στην αίθουσα, όπως επίσης κάποια μέλη της πλειοψηφίας και μέλη του συνδυασμού του Χρήστου Χασιάκου και φυσικά ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος.

Ζητήθηκε απ' τον Φώτη Χαχούλη, ν' ανοίξει πρακτικό και να καταγράψει την έλλειψη απαρτίας, για να οριστεί η επόμενη συνεδρίαση, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ώρα εκείνη, εισέρχεται στην αίθουσα, έξαλλος ο δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης και "αρχίζει το μάτς"!

Διατάσσει(!) δύο εκ των συμβούλων του συνδυασμού του, που ήταν εκεί, να πάνε στο γραφείο του και να παραμείνουν εκεί. Όπως έπραξαν οι λαβόντες την διαταγή... Αρχίζει να φωνάζει ενώπιον όλων των παρισταμένων, πως η εκλογή προέδρου δεν θα γίνει. Όταν τόλμησε σύμβουλος της μειοψηφίας, να ρωτήσει γιατί δεν θα γίνουν οι εκλογές, ο δήμαρχος άρχισε να... ξεσπάει σε μια πόρτα, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται να γίνουν οι δημαιρεσίες.

Στη πιο δύσκολη θέση βρέθηκε, ο εν αναμονή πρόεδρος και πλειοψηφών σύμβουλος Φώτης Χαχούλης, που απ' την μια άκουγε τους συμβούλους, να απαιτούν το αυτονόητο και απ' την άλλη τον δήμαρχο Μαρίνο Γαρνέλη, να λέει πως εκλογές δεν θα γίνουν. Και δεν έγιναν.

Μέσα στην μεγάλη ένταση, ακούστηκε δημοτικός σύμβουλος, να λέει στον διπλανό του "πάμε να φύγουμε, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει". Αποχώρησαν οι της μειοψηφίας και το τι ειπώθηκε στην συνέχεια, ανάμεσα στον υποψήφιο πρόεδρο και τον δήμαρχο Μαρίνο Γαρνέλη...

Και το πιο σημαντικό... Δεν μάθαμε ακόμη, αν οι δύο σύμβουλοι, που είχαν λάβει διαταγή να περιμένουν τον δήμαρχο στο γραφείο του, αφέθηκαν ελεύθεροι ή κρατούνται ακόμη...

*Έγινε την περασμένη Κυριακή, στο Κεντρικό η κηδεία του 92χρονου Αναστάσιου Χολέβα, αλλά στην κηδεία αυτή ουδείς εκ των μελών της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής παρέστη. Θερμά συλλυπητήρια, στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 gnomiartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ