Η απάντηση του Δημάρχου Μ.Γαρνέλη για το δημοσίευμα «Σκηνές Ροκ στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων»


Απάντησε χθες ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Γνώμης Άρτας" με τίτλο «Σκηνές Ροκ στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων». 

Την απάντησή του ο κ. Δήμαρχος, την κοινοποίησε και στον "Αετό των Τζουμέρκων", ο οποίος είχε αναδημοσιεύσει το σχετικό άρθρο με τον ίδιο τίτλο. Το πλήρες κείμενο του κ. Γαρνέλη έχει ως εξής:



Φίλε Κε Διευθυντά,

 Με έκπληξη διάβασα, σε πρόσφατο φύλλο της εφημερίδας σας, ένα δημοσίευμα το οποίο, όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά είναι και ψευδέστατο και σαφώς συκοφαντικό. Είμαι βέβαιος, οτι εσείς τουλάχιστον, γνωρίζετε πολύ καλά τις επικίνδυνες συνέπειες που έχουν για τον γράφοντα τέτοιου είδους δημοσιεύματα.

Επειδή, λοιπόν, γνωρίζω πολύ καλά τους νόμους και τον τρόπο υπερασπίσεως του εαυτού μου σας συμβουλεύω, για πρώτη και τελευταία φορά, να προσέχετε τι γράφετε και να μην ακούτε το «ράδιο αρβύλα» ή «τα λόγια της καραβάνας», από όπου κι αν εκστομίζονται, διότι ειλικρινά, αναλογιζόμενος και τη μέχρι σήμερα μακρόχρονη κι από μέρους μου, τουλάχιστον, αναγνωρισμένη φιλία μας, σκέφτομαι, προς το παρόν τουλάχιστον, να μην δώσω συνέχεια στο θέμα.

Επειδή δεν ήσασταν παρών στη συνεδρίαση της προπροηγούμενης Κυριακής, 05/03/17, οπωσδήποτε δεν ήσαστε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς των όσων συνέβησαν, απλώς πληροφορηθήκατε τα γεγονότα, προφανώς σκοπίμως διαστρεβλωμένα, από τους κακοήθεις που σας τα μετέδωσαν.

Αυτό το λαμβάνω ως μία δικαιολογία εκ μέρους σας, αλλά θα πρέπει να σας υπενθυμίσω οτι ένας έντιμος δημοσιογράφος δεν έχει μόνο νομική, αλλά και ηθική υποχρέωση, να ελέγχει τις πηγές των πληροφοριών του, διότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα γράφει στην εφημερίδα του, όταν μάλιστα τα υπογράφει. Αυτά προς το παρόν κι ελπίζω και εύχομαι να μην αναγκαστώ να επανέλθω.

Και τώρα ας έρθουμε στα πραγματικά γεγονότα, τα οποία με πλήθος μαρτύρων μπορώ να αποδείξω. Σύμφωνα με το νόμο, την Κυριακή 05/03/17 και περί ώρα 10:30 έπρεπε να λάβουν μέρος σε όλους τους δήμους της Ελλάδος αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προεδρείου Δ.Σ, μελών της οικονομικής επιτροπής κλπ.

Ο Ίδιος νόμος προβλέπει ότι, σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή 12/03 την ίδια ώρα. Αυτό αναγραφόταν ευκρινέστατα και στις προσκλήσεις που εστάλησαν σε όλα τα μέλη του Δ.Σ εγκαίρως.

Την Παρασκευή 03/03/17 επισκέφτηκε τον Δήμο μας για υπηρεσιακούς λόγους ο Γ.Γ Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών Κος Γ. Δέδες μαζί με τον τοπικό βουλευτή Β. Τσίρκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Ψαθά και ικανό αριθμό υπηρεσιακών παραγόντων. Μετά την εξαιρετικά εποικοδομητική για το Δήμο, επίσκεψη των προαναφερθέντων προσώπων αυτοί αποχώρησαν για την Άρτα, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση Δημάρχων κλπ στο γραφείο του Περιφερειάρχη στις 19:30.

Ο υπογράφων, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στην εν λόγω υπηρεσιακή σύσκεψη, με την αντιδήμαρχο Κα Καραγιάννη, έλαβε επείγουσα τηλεφωνική κλήση από την σύζυγο του άκρως αγαπητού, προσωπικού φίλου του Αναστασίου Χολέβα κάτοικου Κεντρικού Άρτας, οτι ο σύζυγος της βρισκόταν στο νοσοκομείο, σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση και ζητούσε να δει τον υπογράφοντα εναγωνίως.

Μετά από λίγο νέο τηλεφώνημα από την ίδια γυναίκα ανέφερε τον θάνατο του Α. Χολέβα. Η γυναίκα είναι αλλοδαπή (κατάγεται από την Πολωνία) και δεν γνωρίζει καλά ούτε την Ελληνική γλώσσα ούτε και την διαδικασία που ακολουθείται, εδώ στην Ελλάδα, σε τέτοιες περιπτώσεις (αιφνίδιος θάνατος). Μας παρακάλεσε να μεταβούμε στο νοσοκομείο Άρτας.

Αφού ενημερώσαμε τηλεφωνικά τους λοιπούς συναδέλφους, ότι δεν θα πάμε στη σύσκεψη, μεταβήκαμε στο νοσοκομείο όπου προσωπικά μερίμνησα για την τοποθέτηση και φύλαξη της σωρού του εκλιπόντος εις κατάλληλο θάλαμο του νοσοκομείου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκαιρη άφιξη των συγγενών του για να παραστούν στην κηδεία. Αμέσως μετά, ασχολήθηκα προσωπικά και με την τακτοποίηση όλων των υπολοίπων διαδικαστικών θεμάτων και η ταφή ορίστηκε, καταρχάς, για την Δευτέρα 06/03/17 κατά τις απογευματινές ώρες.

Όμως την επομένη το πρωί, οι συγγενείς του εκλιπόντος με ενημέρωσαν τηλεφωνικά οτι η κηδεία θα γινόταν τελικά την επόμενη μέρα, δηλαδή την Κυριακή 05/03 και ώρα 11:30. Φυσικά δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να απουσιάσω διότι επρόκειτο περί εξαιρετικού φίλου και μάλιστα επί 33 συνεχή χρόνια.

Έτσι τηλεφώνησα ο ίδιος, ή μερίμνησα να ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς όλοι οι σύμβουλοι, πλην του Ιωάννου Πλούμπη ο οποίος εκ παραδρομής δεν ενημερώθηκε, (υπάρχουν σχετικά τηλεφωνικά μηνύματα, κλήσεις προς κινητά συμβούλων κλπ) ότι, λόγω του γεγονότος, θα αναβάλλονταν η συνεδρίαση για την επόμενη Κυριακή. Παράλληλα ενημέρωσα τους συμβούλους για την κηδεία του Α. Χολέβα και οι πλείστοι εξ αυτών δήλωσαν ότι θα παραστούν.

Η Κα Καραγιάννη πήρε, εντολή από εμένα να ειδοποιήσει τους Κους Τσιανάκα και Τσίπρα για την αναβολή της συνεδριάσεως. Πράγματι στην κηδεία παρευρέθηκα προσωπικά, όπως επίσης και οι σύμβουλοι Γ. Σιλιόγκας, Ε. Καραγιάννη, Α. Λάμπρη, Α. Μπουζάνης, Φ. Χαχούλης, Π. Τζαλοκώστας. Άρα είναι ψευδέστατο και συκοφαντικό αυτό που ανεγράφη στην εφημερίδα ότι δήθεν δεν παρέστη κανείς από το Δ.Σ στην κηδεία.

Ο ίδιος εκφώνησα και τον επικήδειο μέσα σε κατάμεστη εκκλησία. Ένα άλλο εξίσου ψευδές και συκοφαντικό είναι οτι έγινε συναλλαγή με τον Δ. Σύμβουλο Φ. Χαχούλη (ήδη Πρόεδρο Δ.Σ) να ανακαλέσει τη «μήνυση» που μας είχε κάνει για να τον κάνουμε πρόεδρο Δ.Σ!!! Αυτό, πέραν του ότι είναι ψευδές είναι και ανόητο. Καταρχάς ο Φ. Χαχούλης ουδεμία μήνυση έκανε εναντίων οποιουδήποτε μέλους του Δ.Σ ή του Δημάρχου.

Είχε κάνει, βέβαια, πολλές ενστάσεις για αποφάσεις Δ.Σ ενώπιον, της αρμοδίας να τις κρίνει αποκεντρωμένης περιφέρειας. Δεν ξέρω αν κάποιος ή κάποιοι, από άγνοια ή από προφανώς κακόβουλη διάθεση, τις θεώρησαν ως «μηνύσεις».

Συνεπώς είναι προφανές ψέμα τα περί «μηνύσεων» και άλλα συναφή και είναι ανοησία το να γράφει κάποιος ότι ο Δήμαρχος μπορεί να κάνει οποιονδήποτε, Πρόεδρο Δ.Σ.

Ο Δήμαρχος ορίζει τους Αντιδημάρχους αλλά ο Πρόεδρος, τα μέλη του Προεδρείου, της οικονομικής, κλπ εκλέγονται από το Δ.Σ πράγμα που έγινε απολύτως σύννομα την περασμένη Κυριακή 12/03.

Τα περί «κρατουμένων» στο γραφείο του Δημάρχου, και άλλα τέτοια ευτράπελα, δε σας κρύβω ότι «μου έφτιαξαν το κέφι» διότι μου θύμισαν την λίαν επιτυχημένη πρότερη καριέρα μου. Ατυχώς όμως όλοι οι σύμβουλοι μου εξαγριώθηκαν με αυτά που εγράφησαν και μου ζητούν να απαιτήσω από εσάς να μας πείτε, ποιοί ήταν τελικά οι κρατούμενοι Δ. Σύμβουλοι για να δώσω διαταγή να απελευθερωθούν!

Δεν διαφωνώ οτι ο είμαι οξύθυμος, ιδίως όταν έχω δίκιο, ή όταν βλέπω ότι προφανώς κάποιος ή κάποιοι δεν θέλουν να κατανοήσουν την πραγματικότητα και την ανθρωπιά. Ο θάνατος έρχεται μία φορά και δεν μπορεί να αναβληθεί για την άλλη Κυριακή. Η συνεδρίαση όμως μπορεί!

Και τέλος, προς άρση όλων των εντυπώσεων, θέλω να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω των σελίδων της εγκρίτου εφημερίδας σας, ότι η Δημοτική μας παράταξη είναι συμπαγής και πορεύεται, υπό την διαρκή καθοδήγηση και τη στιβαρή αλλά δίκαιη διοίκηση του αρχηγού της, απτόητη προς την ολοκλήρωση των σκοπών και στόχων που της ανέθεσε ο Τζουμερκιώτικος λαός. Αυτά προς το παρόν και «εις άλλα με υγεία».

Υ.Γ 1ο Ευχαριστώ για την φωτογραφία. Δεν έχει βέβαια καμία σχέση με το γεγονός που περιγράφετε διότι είναι από άλλη εκδήλωση αλλά θα πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν μία πρώτης τάξεως διαφήμιση.

Υ.Γ 2ο Όταν προ 40 ετών, περίπου, λίαν νεαρός, απόφοιτος Λυκείου, έδινα εξετάσεις για τη σχολή Ενωμοταρχών Χωροφυλακής, μας έβαλαν θέμα στην έκθεση την ευαγγελική ρήση: «Πειθαρχείν δει θεώ μάλλον ή ανθρώποις». Έκτοτε την εφαρμόζω, πιστά, στη ζωή μου και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ!!! Σας συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς το ίδιο!

Με την τιμή που σας πρέπει
 Ο Δήμαρχος Κ. Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης