Πετώντας μέσα στο Νότιο Σέλας


- Δείτε το εκπληκτικό βίντεο

Σε μια τέτοια πτήση όλοι θα θέλαμε να έχουμε κάθισμα δίπλα στο παράθυρο για να απολαύσουμε το απόκοσμο θέαμα που αντίκρισε και κατέγραψε ο αστρονόμος Ian Griffin.



Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται το Νότιο Σέλας, γνωστό επίσης ως Aurora Australis, να λούζει στο πράσινο φως του τον ουρανό κοντά στον Ανταρκτικό Κύκλο.

Όπως περιγράφει η Daily Mail, το βίντεο καταγράφηκε από πτήση που έγινε με αυτόν τον μοναδικό σκοπό, αυτά τα πλάνα. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Νέα Ζηλανδία και πέταξε κοντά στον Ανταρκτικό Κύκλο, επιτρέποντας την καταγραφή αυτών των εντυπωσιακών εικόνων.

Η ιδέα ανήκε στον Ian Griffin, διευθυντή του μουσείου του Otago στη Νέα Ζηλανδία. Αστρονόμος και ο ίδιος, εντυπωσιάστηκε όταν είδε από πολύ κοντά το Βόρειο Σέλας ενώ βρισκόταν σε αεροσκάφος της NASA.

Όπως αποκάλυψε, οι 134 θέσεις στο ναυλωμένο για την περίσταση Boeing 767 πουλήθηκαν μέσα σε πέντε μέρες (δόθηκαν μόνο οι θέσεις δίπλα στο παράθυρο και οι διπλανές και το κέντρο της καμπίνας ήταν άδειο) και μάλιστα ένας από τους ταξιδιώτες έφτασε στη Νέα Ζηλανδία από την Ισπανία για να συμμετάσχει.

«Ήταν τέλεια» δήλωσε. «Βρεθήκαμε ακριβώς από κάτω του, ήταν σαν να βλέπαμε έναν πράσινο ποταμό!»

cixdk4n6 gkf2k1oo

newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ