Απολογήθηκαν χθες στον Ανακριτή Άρτας...


- Οι δηλώσεις των δικηγόρων

Αργά χθες βράδυ ολοκληρώθηκαν οι απολογίες στον Ανακριτή Άρτας, των έξι δραστών που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τοκογλυφία, εκβιασμούς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 



Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, ο οποίος συνελήφθη στην Άρτα, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε προγραμματίσει με ένα από τα θύματα του κυκλώματος.

Στο πολυτελάστατο σπίτι που διατηρούσε στο Πικέρμι Αττικής, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννινων, βρήκαν το θησαυροφυλάκιο που έκρυβε κάτω από ένα ασανσέρ το οποίο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ένα εκατομμύριο μετρητά, ράβδους και φύλλα χρυσού, λίρες και άλλα.

Οι συνήγοροί του, Νίκος Χατζής από την Αθήνα και Δημήτρης Μπούκας από τα Γιάννινα, σε δηλώσεις που έκαναν υποστήριξαν ότι το ποσό αυτό, προέρχεται από πωλήσεις ακινήτων στις οποίες ο πελάτης του, προχώρησε τα τελευταία τρία χρόνια. 

Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και η απουσία εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα, τον οδήγησαν στην απόφαση να κρύψει τα χρήματα και το χρυσό στο σπίτι του!!!

adikastio arta4

«Είναι απορίας άξιον πως χρίστηκε αρχηγός σε μία εγκληματική οργάνωση που δεν υφίσταται», ανέφερε ο κ. Μπούκας και τόνισε ότι υπάρχουν όλα τα συμβόλαια που αποδεικνύουν τις αγοραπωλησίες ακινήτων και τη νόμιμη κατοχή των χρημάτων.

Ο κ. Νίκος Χατζής από την πλευρά του, ανέφερε ότι από την δικογραφία προκύπτει ότι «υπάρχει μια μικρή τοκογλυφία, αλλά όχι τα υπόλοιπα αδικήματα», ενώ έκανε εξέφρασε την δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η έρευνα στην κατοικία του Πικερμίου αλλά και για το γεγονός ότι στην δικογραφία δεν περιλαμβάνεται το σύνολο του απομαγνητοφωνημένου υλικού, το οποίο προέρχεται από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών.

adikastiko arta3

Και αυτός με την σειρά του, σημείωσε ότι ο πελάτης του έχει συμβόλαια των τελευταίων τριών ετών που αποδεικνύουν ότι οι πωλήσεις ακινήτων στις οποίες προχώρησε υπερκαλύπτουν το ποσό που βρέθηκε στο σπίτι του.

«Ότι έχει αποκτήσει είναι αντικείμενο κόπων μιας ζωής... Πως δόθηκε τόσο μεγάλη έκταση σε μια απλή τοκογλυφία είναι απορίας άξιον... Τα χρήματα είναι απολύτως δικαιολογημένα και όπως πολλοί Έλληνες, δεν έχουν εμπιστοσύνη στις τράπεζες και φοβούνται, τα κράτησε στο σπίτι του...»..
Με άλλα λόγια οι απλοί τοκογλύφοι έπεσαν θύματα της αφερεγγυότητας που διέπει την ελληνική οικονομία και του φόβου κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος!

 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης