Άρτα: Ενιαία μελέτη αγροτικής οδοποιίας


- Αφορούν τις περιοχές Ράχη, Βάλτο Βίγλας και Άγιο Σπυρίδωνα 

Μία από τις μόνιμες αιτίες τριβών και παραπόνων στη πεδιάδα της Άρτας, που σήμερα το μεγαλύτερο μέρος της περιλαμβάνεται στο Δήμο Αρταίων, είναι η κατάσταση των αγροτικών δρόμων και τα αιτήματα πολλά και πιεστικά από τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. 



Ειδικά σε κάποιες περιοχές όπου έχει παρατηρηθεί ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας, η ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες αφού με τη συνεχή διέλευση βαρέων οχημάτων, οι δρόμοι χρειάζονται συνεχείς συντηρήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος αλλά και σε διαδικασίες.

Ειδικά στο μεγάλο Δήμο Αρταίων, υπάρχουν σημαντικές ανάγκες για κάτι παραπάνω από απλές συντηρήσεις οι οποίες και πρόσκαιρες είναι και δεν δίνουν μακροπρόθεσμες λύσεις.

Ο Δήμος Αρταίων και η σημερινή Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την περιοχή μας η εξυπηρέτηση των αγροτών και των αγροτό-πτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων έχει σκύψει πάνω στο πρόβλημα και το έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα.

Για αυτό και έχει προγραμματίσει ασφαλτοστρώσεις σε κύριους αγροτικούς δρόμους που εντάσσονται στα διοικητικά όριά του, στα οποία άλλωστε έχει και την κύρια ευθύνη και αρμοδιότητα, σύμφωνα με το Νόμο.

Έτσι, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης έχει δώσει προτεραιότητα στις περιοχές που συσσωρεύονται οι περισσότερες πτηνοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις, για αυτό ήδη έχουν ωριμάσει οι απαιτούμενες μελέτες (τοπογραφικές, τεχνικές και περιβαλλοντικές) για ένα δίκτυο αγροτικής οδοποιίας.

Πρόκειται για ενιαία μελέτη που αφορά ασφαλτοστρώσεις αγροτικού οδικού δικτύου συνολικού μήκους 13,5 χιλιομέτρων με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις οποίες εκπόνησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες τους τελευταίους μήνες στις περιοχές Ράχη, Βάλτο Βίγλας και Άγιο Σπυρίδωνα.

Παρόμοιες μελέτες και εργασίες προγραμματίζεται να υλοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Να σημειωθεί πως ο Δήμος έχει κάνει κοινωνούς και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, τόσο με τα συναρμόδια Υπουργεία, όσο και με τους βουλευτές του Νομού, αλλά και με την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξεύρεση πόρων υλοποίησης των έργων.

Πρώτο μέλημα του Δήμου Αρταίων είναι η ολοκλήρωση του έργου που εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκινήσει, ώστε όλοι οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα και οι επιχειρήσεις της περιοχής να κάνουν την δουλειά τους με ασφάλεια.

 ixotisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης