Βόμβα Τούρκου δημοσιογράφου: Μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας στην Ελλάδα. Ετοιμάζεται κάτι;


Τουλάχιστον ανησυχία προκαλεί η ανάρτηση του έγκριτου Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ στο Twitter.

«Οι πηγές μου μου αναφέρουν πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντείνει τις παράνομες επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας τον αριθμό των πρακτόρων τους [σ.σ στην Ελλάδα].



Ετοιμάζεται [σ.σ. από την Τουρκία] κάτι;», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος δημοσιογράφος, λίγες μόλις ημέρες μετά τη φωτιά στο τζαμί Μπεγιαζίτ.

Ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ βρίσκεται εξόριστος στο εξωτερικό καθότι διώκεται εδώ και καιρό από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις σχέσεις που φέρεται να έχει με το δίκτυο του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016.

Ο Μποζκούρτ ήταν αρθογράφος και διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης της εφημερίδας Zaman η οποία πριν από έναν χρόνο στις 4 Μαρτίου 2016 κατελήφθη από αστυνομικές δυνάμεις στα πλαίσια της «καταπολέμησης της παράλληλης δομής του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα βρίσκονται 10 Τούρκοι Αξιωματικοί οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Για τους 8 από αυτούς υπάρχει απόφαση του Άρειου Πάγου να μην εκδοθούν στην Τουρκία, ενώ για τους άλλους 2 δεν είναι γνωστά περισσότερα στοιχεία πέρα από το γεγονός πως εισήλθαν στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου από την Ορεστιάδα και έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου στις ελληνικές αρχές.

Αν οι πληροφορίες του Μποζκούρτ αποδειχθούν αληθινές η χώρα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, καθότι ενόψει δημοψηφίσματος στην Τουρκία οι οδηγίες που μπορεί να έχουν λάβει οι πράκτορες των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών μπορεί να είναι απρόβλεπτες και να έχουν συνέπειες μεγαλύτερης εμβέλειας σε σχέση με το εσωτερικό της χώρας.




topontiki
 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ