Οι νέοι δασικοί χάρτες είναι αναξιόπιστοι και ανακριβείς


Γ. ΣΤΥΛΙΟΣ: Επιβάλλεται η αναστολή της επιβολής και είσπραξης προστίμων, καθώς και η ατελής υποβολή αντιρρήσεων για τους νέους δασικούς χάρτες 



Οι νέοι δασικοί χάρτες είναι αναξιόπιστοι και ανακριβείς. Ενώ η κατάρτισή τους αποτελεί σημαντικότατο έργο για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, οι επιπολαιότητες της Κυβέρνησης κατά τη νομοθέτησή τους δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα.

Το θέμα φέρνουν ξανά στη Βουλή με σχετική ερώτηση ο Γιώργος Στύλιος, ο Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας και 34 ακόμη Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι οι ερασιτεχνισμοί κατά την υλοποίηση του έργου θα οδηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες αναιτίως και αδίκως στην διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων με δυσβάσταχτο κόστος σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Μερικές από τις προχειρότητες, περιγράφονται στις παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

• Περιοχές με «Άλλης μορφής έκταση» στην ιστορική περίοδο εμφανίζονται ως «Αναδασωτέες» στην πρόσφατη περίοδο. Στην περίπτωση αυτήπρόκειται για εγκλωβισμό ανέκαθεν αγροτικών εκτάσεων εντός κηρυγμένων αναδασωτέων, από λάθος της διοίκησης.

• Περιοχές με «Άλλης μορφής έκταση» στην ιστορική περίοδο εμφανίζονται ως «Δάση» στην πρόσφατη περίοδο, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για δασωμένους αγρούς (δηλ.αγρούς που δεν τυγχάνουν αγροτικής εκμετάλλευσης τις τελευταίες δεκαετίες), λόγω της αποτύπωσης στις πιο πρόσφατες αεροφωτογραφίες και ελλείψει στοιχείων αυτοψίας.

Οι ερωτώντες Βουλευτές καταθέτουν τεκμηριωμένες προτάσεις για τροποποιήσεις της σχετικής νομοθεσίας που περιλαμβάνουν την ατελή υποβολή αντιρρήσεων καθώς και την αναστολή της επιβολής και είσπραξης προστίμων που πηγάζουν από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Τέλος καταλήγουν ρωτώντας τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να υιοθετήσει τις προτάσεις αυτές, καθώς και ποιος είναι ο σχεδιασμός του για την αντιμετώπιση του όλου θέματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ