Διοικητήριο ή 5ο Δημοτικό Σχολείο;


Θα εξελιχθεί σε «στρατόπεδο της έριδος» το στρατόπεδο Παπακώστα;

Αν δεν υπάρξει κάποια συνεννόηση, όλα δείχνουν πως το θέμα θα παραπεμφθεί για μια ακόμη φορά στις κυβερνητικές καλένδες, αφού από το ένα μέρος ο χώρος του στρατοπέδου Παπακώστα διεκδικείται από τη Νομαρχία Άρτας παλαιότερα και από τη ΠΕ Άρτας, σήμερα, με στόχο την κατασκευή –σύμφωνα με τα όσα έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί- Διοικητηρίου.



Και ενώ όπως όλα έδειχναν ότι μέχρι πρότινος το θέμα βρίσκονταν κοντά στην ΠΕ, με ανάλογες κρούσεις στον Υπουργό Εθν. Άμυνας κ. Καμένο, ξαφνικά ο Δήμος Αρταίων, καταθέτει κι εκείνος αίτημα για την παραχώρηση του στρατοπέδου αλλά στον Αναπλ. Υπ. Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Στην Κόνιτσα 

Πιο συγκεκριμένα, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα είχε στην Κόνιτσα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Κόνιτσας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δήμο Αρταίων, ο Δήμαρχος σε συνομιλία που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό του παρέδωσε υπόμνημα «για δυο πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου Αρταίων, ιδιαίτερης αναπτυξιακής σημασίας, που αφορούν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «στο υπόμνημα γίνεται αναφορά στην παραχώρηση του Στρατοπέδου Παπακώστα στο Δήμο Αρταίων, με εξεύρεση κοινής λύσης για το θέμα του Σκοπευτηρίου. Πρόκειται για ένα αίτημα του Δήμου και φορέων της περιοχής από το 1987. Το Στρατόπεδο Παπακώστα χρησιμοποιείται σήμερα ως πεδίο βολής και βρίσκεται εντός του αστικού ιστού.

Η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να διεκδικεί το Στρατόπεδο και συγκεκριμένα την παραχώρηση χώρου 6.411,20 m² έμπροσθεν του χώρου του διατηρητέου κτηρίου για την ανέγερση του 5ου Γυμνασίου Άρτας καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη, αλλά και του υπόλοιπου χώρου για χρήσεις Πολιτιστικών, Αθλητικών δραστηριοτήτων και χώρων αναψυχής, όπως αυτές δύναται να αναπτυχθούν και με βάση το Πολεοδομικό Σχέδιο της Άρτας.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος έχει προβλέψει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 το ποσό αρχικά των 20.000,00 ευρώ για κατασκευή Σκοπευτηρίου το οποίο προτίθεται να κατασκευάσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Στρατού αλλά και Σωματείων Σκοποβολής».

Αναβάθμιση 

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας ήταν η αναβάθμιση του Στρατοπέδου Άρτας από Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) σε Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού (ΚΕΥΓ).

Στην Άρτα λειτουργούσε για χρόνια το ΚΕΥΓ Άρτας το οποίο ωστόσο έχει μετατραπεί και λειτουργεί ως ΚΕΝ. Αποτέλεσμα της υποβάθμισης ήταν η μείωση του αριθμού Στρατεύσιμων, με σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία της Άρτας.

Αποτελεί πάγιο αίτημα της των δημοτών η επαναλειτουργία του ΚΕΝ ως ΚΕΥΓ, γεγονός που –σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων- θα τονώσει την οικονομία της περιοχής και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της.

 ixotisartas.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης