Γ.Στύλιος:"Τα 3,1 εκ. ευρώ που δικαιούταν η χώρα μας πήγαν χαμένα"


Χαμένα 3,1 εκατομμύρια € από κοινοτικούς πόρους για τη διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία. 

Το ζήτημα της μηδενικής απορρόφησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία αναδεικνύουν 46 Βουλευτές της ΝΔ, με πρώτο υπογράφοντα το Βουλευτή Άρτας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο.



Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πρόσφατο έγγραφό της ανακοίνωσε την απορροφητικότητα ανά κράτος-μέλος του προγράμματος διανομής στα σχολεία φρούτων και λαχανικών, προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ για την σχολική περίοδο 2015-2016.

Η χώρα μας είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν αξιοποίησε ούτε ένα € από τα 3,1 εκ. € που δικαιούταν, όταν άλλες χώρες ( π.χ Βουλγαρία, Ουγγαρία και Λιθουανία) έχουν απορροφήσει το σύνολο των διαθέσιμων πόρων.

Το ίδιο θέμα, ανέδειξε με σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Οι υπογράφοντες Βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς αν η μηδενική απορρόφηση θα επηρεάσει τη μελλοντική κατανομή των πόρων στα νέα προγράμματα για τη χώρα μας, καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν απορροφήθηκε ούτε ένα ευρώ.

Για το ζήτημα ο κ. Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Τα 3,1 εκ. ευρώ που δικαιούταν η χώρα μας πήγαν χαμένα. Η «κοινωνικά ευαίσθητη» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει, όπως φαίνεται, τη δυνατότητα να αδιαφορεί και να πετά κοινοτικούς πόρους, με κοινωνικό χαρακτήρα, από το παράθυρο.

Η διανομή φρούτων στα σχολεία συμβάλλει τόσο στη βελτίωση της υγείας και των διατροφικών συνηθειών των μαθητών όσο και στην οικονομική στήριξη των παραγωγών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης