Mέσα Μαρτίου η ανάληψη του Αεροδρομίου Ακτίου


Παρατείνεται η ανάληψη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport για τα μέσα Μαρτίου αντί για την 31η Ιανουαρίου λόγω τεχνικών θεμάτων.



Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, μετά από συνάντηση που είχε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport με κυβερνητικά στελέχη, συζητήθηκε η σύναψη νέας συμφωνίας μεταξύ της κοινοπραξίας Fraport – Slentel και της ελληνικής κυβέρνησης έτσι ώστε τα 14 αεροδρόμια να “αλλάξουν χέρια” μέσα στον Μάρτιο χωρίς απρόοπτα.

Εκκρεμότητες τεχνικού χαρακτήρα είναι ο λόγος της καθυστέρησης της ανάληψης των αεροδρομίων από την Fraport, με πληροφορίες όμως να αναφέρουν πως δεν αλλάζει κάτι στη συνολική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Fraport – Slentel έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής στον σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, καταβάλλοντας προσφορά 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, ενώ τα περιφερειακά αεροδρόμια που θα αναλάβει είναι τα: Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

mypreveza.gr
 agrinionews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης