Ανατέθηκαν οι μελέτες για το αρχαίο στάδιο Νικόπολης


Ένα ακόμη βήμα για τα έργα στην Αρχαία Νικόπολη... 

Και το βήμα αυτό είναι οι συμβάσεις που υπεγράφησαν στο Διάζωμα, για την ανάθεση των μελετών αποκατάστασης του αρχαίου σταδίου.



Τις συμβάσεις υπέγραψαν αντίστοιχα ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», Σταύρος Μπένος και οι μελετητές, Λεωνίδας Λεοντάρης και Στάμου Ιουλία, αρχιτέκτονες - μηχανικοί, Γιώργος Ντουνιάς, πολιτικός - μηχανικός και νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας «ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.»., Ιωάννα Δογάνη, συντηρήτρια και νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας «Λίθου Συντήρησης Ε.Π.Ε.» και Θεόδωρος Λάμπρου, αγρονόμος τοπογράφος. 

Το ποσό για την αμοιβή των μελετητών θα καλυφθεί από τη δωρεά, ύψους 50.000 ευρώ, την οποία διαθέτει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη χρηματοδότηση των μελετών αποκατάστασης του αρχαίου σταδίου της Νικόπολης.

Μόλις ολοκληρωθεί η εκπόνηση των μελετών και εγκριθούν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους, καθώς το έργο αποκατάστασης του σταδίου έχει ήδη ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 - Πρόγραμμα Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, με χρηματοδότηση, ύψους 800.000 ευρώ.

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ