Β.Τσίρκας:Παραβιάζουν τα δικαιώματα των πολιτών οι εισπρακτικές εταιρίες


Ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συνυπέγραψε ερώτηση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, σχετικά με την ασυδοσία των εισπρακτικών εταιρειών.



Οι δανειολήπτες υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία από «ξαφνικά» τηλεφωνήματα εκπροσώπων εισπρακτικών εταιρειών, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Πολλές από αυτές, μάλιστα, παραβιάζουν τα δικαιώματα των πολιτών με τη χρήση παράνομων, αθέμιτων και παραπλανητικών πρακτικών, αντιποιούνται το δικηγορικό λειτούργημα, ασκούν ψυχολογική πίεση, εκβιάζουν, απειλούν ή προσβάλλουν τους δανειολήπτες ή τους οικείους τους.

Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών οι εισπρακτικές εταιρείες παρανόμως τηλεφωνούν στους εκπρόθεσμους δανειολήπτες (και κατόχους πιστωτικών καρτών), εάν προηγουμένως οι Τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει γραπτώς ότι μεταβιβάζουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία, και εάν οι τελευταίες δεν έχουν ενημερώσει τους δανειολήπτες ότι έχουν στην κατοχή τους τα προσωπικά τους δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις νόμιμες ενέργειες για να σταματήσει η καταχρηστική και ανεξέλεγκτη δράση των εταιρειών αυτών, ώστε να παύσουν οριστικά και αμετάκλητα οι εκφοβισμοί, οι απειλές και οι ψυχολογικές πιέσεις προς τους οφειλέτες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ