Συνελήφθη Τούρκος για κατασκοπεία στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας


- Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος  -Τι μεταδίδουν τουρκικά Μέσα 

Στην σύλληψη ενός 51χρονου Τούρκου ναυτικού με την κατηγορία της κατασκοπείας προχώρησαν την Τετάρτη οι αρχές. Ο συλληφθείς, το όνομα του οποίου είναι Τζενγκίζ Ουουγκούρ, τραβούσε φωτογραφίες το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.



 Ο αρχιμηχανικός, σύμφωνα με το υπ. Ναυτιλίας ανήκε στο πλοίο με σημαία Τουρκίας M/V Makbule Ana. Το πλοίο ήταν εμπορικό και μετέφερε από τη Νικομήδεια της Τουρκίας 3.600 τόνους εμπόρευμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον άνδρα εντόπισαν στελέχη του πολεμικού ναυτικού και ειδοποίησαν το λιμεναρχείο της Ελευσίνας.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο, οι φωτογραφίες και η φωτογραφική μηχανή του 51χρονου κατασχέθηκαν, ενώ με την υπόθεση ασχολείται το Λιμενικό.

Τον αρχιμηχανικό, όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Μέσα, εντόπισε ένας Έλληνας καπετάνιος, ο οποίος του ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες. Τα τουρκικά Μέσα προβάλλουν την είδηση με τίτλο «Μετά την κρίση των Ιμίων, κρίση της φωτογραφίας».

 Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

Σύλληψη αλλοδαπού ναυτικού στην Ελευσίνα για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες της 01-02-2017 ότι, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε 51χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας Τουρκίας, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ.

Ο ανωτέρω προσήχθη χθες 02-02-2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ' όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

 protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ