Το Εθνικό Αστεροσκοπείο σε σχολεία της Άρτας και Ιωαννίνων


Το Εθνικό Αστεροσκοπείο έρχεται στα σχολεία της Ηπείρου. 

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, δίνει την δυνατότητα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων», το οποίο συνδυάζει βίντεο, προσομοιώσεις, πειράματα και διαδραστικές εφαρμογές.



Από τις 2 μέχρι τις 5 Μαΐου λοιπόν θα βρίσκεται στην Άρτα και στα Γιάννινα και όσα σχολεία επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να προγραμματιστούν οι μέρες και οι ώρες των παρουσιάσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μετεωρολογίας «Περί Ανέμων & Υδάτων» έχει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. 131633/Δ2 της 09/08/2016) αλλά και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πράξη 23/30-06-2016 του Δ.Σ.).

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, οι μαθητές θα κατανοήσουν ένα μετεωρολογικό χάρτη, το σχηματισμό μιας καταιγίδας κι ενός ανεμοστρόβιλου, τη δημιουργία ενός κεραυνού, θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα είδη των νεφών, ενώ μέσα από της πειραματικές διαδικασίες θα εμπεδώσουν τη δημιουργία της βροχής, του σχηματισμού ενός νέφους και τη σάρωση ενός ψυχρού μετώπου.

Το πρόγραμμα εμπλέκει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε δραστηριότητες που προάγουν τον ερευνητικό τρόπο σκέψης και ανάλυσης. Στόχος μας είναι οι πληροφορίες που θα αποκομίσουν τα παιδιά να μείνουν για πάντα στη μνήμη τους και να είναι άμεσα εφαρμόσιμες στην καθημερινότητά τους.

Επικοινωνία και δηλώσεις συμμετοχής: 6937639951, 6938279906

Ι. Κωλέτσης koletsis@noa.gr
Ε. Γαλανάκη galanaki@noa.gr
 
 epiruspost.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ