Όλα έτοιμα για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας το οποίο θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα έναρξης 7:00 μ.μ. από την πλατεία Κιλκίς. 



Από το 1982, επί 36 συνεχή χρόνια, οι γυναίκες κατάφεραν να κρατήσουν ζωντανό το καρναβάλι, να οργανώνουν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και να δίνουν κάθε χρόνο τον αποκριάτικο τόνο στην πόλη της Άρτας. 

Βρέξει - χιονίσει το καρναβάλι πραγματοποιείται. Οι καρναβαλίστριες είναι παντός καιρού και ποτέ δεν έχουν πτοηθεί από αντίξοες καιρικές συνθήκες ή εμπόδια.

Από το 2015 στο Καρναβάλι συμμετέχουν μεικτά γκρουπ με αποτέλεσμα η συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 24 πολυπληθή γκρουπ και 12 άρματα με θέματα από την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

Θα υπάρχει φαντασία, χιούμορ και καυστικά σατιρικά σχόλια. Η κρίση μάλλον λειτουργεί ως αφορμή για σάτιρα, διακωμώδηση και λυτρωτική γελοιοποίηση προσώπων και καταστάσεων.

Το καρναβάλι θα ξεκινήσει με την ομάδα «KrotalArta». (Τα KrotalArta είναι μια δημιουργία του καθηγητή μουσικής του Κεντρικού Ωδείου Άρτας, Γιώργου Γεωργίου.

Συμμετέχουν μουσικοί ηλικίας από 8 έως και 30+ ετών και παίζουν Latin & Funk ρυθμικά ιδιώματα, ''παντρεμένα'' με ελληνικές ρυθμικές παραδοσιακές ''πινελιές'') .

Ο Δήμος Αρταίων είναι αρωγός και υποστηρίζει το καρναβάλι χρηματοδοτώντας την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, την ενοικίαση δύο νέων αρμάτων, το ρετουσάρισμα των παλιών καθώς και τη μεταφορά τους στον τόπο της παρέλασης με αυτοκίνητα του Δήμου.

Και φέτος τη μουσική του καρναβαλιού θα επιμεληθεί ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Δημοτικού Ραδιοφώνου Amvrakia Fm 91,9 Αλέξης Κατσαδωράκης, ενώ την παρουσίαση της παρέλασης θα κάνει ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Orange radio Γιώργος Παπαβασιλείου.

Ο ART TV, όπως κάθε χρόνο, θα καλύψει απ’ ευθείας την παρέλαση για όσους προτιμούν την άνεση του καναπέ τους. Την αφίσα και όλο το έντυπο υλικό σχεδίασε και επιμελήθηκε η Μελίντα Πανταζή.

 Μετά την παρέλαση τα γκρουπ θα ξεφαντώσουν μέχρι τελικής πτώσεως στο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» στην κεντρική πλατεία της Άρτας.

Οι αργοπορημένοι προλαβαίνουν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: Κική Μανοπούλου: 6936393456 Κυριακούλα Κουτσούμπα: 6978595133 Λαμπρινή Τρομπούκη: 6948805702

Για περισσότερη ενημέρωση στη σελίδα μας στο facebook: Καρναβάλι Γυναικών Άρτας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ