Πέθανε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης


- Νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου έδινε μάχη για τη ζωή του 

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου έφυγε από την ζωή ο μουσικός Λουκιανός Κηλαηδόνης. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου έδινε μάχη για την ζωή του. Η σύζυγός του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, ενημέρωσε για τον χαμό του μέσω του προφίλ της στο facebook. (Βίντεο)



Ευχαρίστησε τους γιατρούς και όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν και δήλωσε πως η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ αντί στεφάνων, οι οικείοι του ζητούν να ενισχυθεί οικονομικά με κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας «μια αγαπημένη μας οικογένεια που το έχει ανάγκη».

 

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης απεβίωσε τα ξημερώματα μετά από βραχεία νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, λόγω προχωρημένου σταδίου καρδιακής ανεπάρκειας, ήταν η σύντομη επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου, που επιβεβαίωσε τον θάνατο του αγαπητού καλλιτέχνη.

Το βιογραφικό του σύμφωνα με την wikipedia: 

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 15 Ιουλίου 1943. Σπούδασε στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και κατόπιν Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, χωρίς ποτέ να ασκήσει αυτό το επάγγελμα. Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου «Η Πόλη μας».

Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμήνευσαν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς. Συνέχισε παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική (προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές.

Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ, όπως τα: «Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάουμποϋ», «Μια μέρα μιας Μαίρης», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», "Ντίσκο". Όπως είχε πει ο ίδιος, το ζητούμενό του, ήταν η επικοινωνία με τον κόσμο: «Αυτό που κάθε φορά ψάχνω είναι η επικοινωνία με τον κόσμο. Δεν μ΄ ενδιαφέρει το "καθήστε να μ΄ ακούσετε".

Το κίνητρο για μένα είναι η επαφή με τον κόσμο. Αισθάνομαι ένας απ΄ αυτούς που είναι κάτω από τη σκηνή. Ενας από την ομάδα που κάνει κάτι ­ ό,τι μπορεί ­ για το γλέντι όλων. Για να περάσουμε καλά. Μ΄ αρέσουν οι παρέες. Οχι ο καθένας μόνος του», είχε δηλώσει ο Λουκιανός στο Bήμα το 1998.

 Το πάρτυ στη Βουλιαγμένη 

Ιστορία έχει αφήσει η μεγάλη συναυλία που είχε δώσει ο Λουκιανός στην πλαζ της Βουλιαγμένης, τον Ιούλιο του 1983, υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Γνωστή ως το «Πάρτι στη Βουλιαγμένη». Εκείνη τη βραδιά κόπηκαν περισσότερα από 25.000 εισιτήρια αλλά μέσα στον χώρο βρέθηκαν 50.000 κόσμος.

Ο Λουκιανός υποστήριζε ότι στη θρυλική συναυλία, που ο Τύπος της εποχής είχε χαρακτηρίσει ως το «Γούντστοκ της Ελλάδας», παραβρέθηκαν σχεδόν 100.000 θεατές. Οι πρώτοι τσαμπατζήδες, κατέφθασαν στην πλαζ της Βουλιαγμένης κολυμπώντας. Μέχρι να αρχίσει η συναυλία, ο κόσμος έκανε μπάνιο και έπαιζε παιχνίδια πάνω στην άμμο.

 .protothema.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης