Γ.Στύλιος: Ούτε μια θέση δεν έλαβε το Γ.Ν Άρτας...


- 1666 θέσεις προκηρύχτηκαν για το χώρο της υγείας

Για την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας σχετικά με τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Άρτας αναφέρθηκε στη Βουλή με σχετική ερώτηση ο Γιώργος Στύλιος. 



Ενδεικτικό παράδειγμα, ανέφερε ο Βουλευτής της ΝΔ, αποτελεί η προκήρυξη 7Κ/2016. Από το σύνολο των 1666 θέσεων που προκηρύχτηκαν Πανελλαδικά,προς μεγάλη απογοήτευση όλων των Αρτινών,ούτε μία δεν προορίζεται για το Νοσοκομείο Άρτας.

Πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Ηπείρου. Καλύπτει περιστατικά από ολόκληρη την Ήπειρο και τη Λευκάδα, ενώ εφημερεύει καθημερινά.

Χαρακτηρίζεται από έλλειψη Ιατρικού, Νοσηλευτικού προσωπικού ΤΕ και ΠΕ, Διοικητικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού που υπάγεται στις κατηγορίες Υ.Ε..Το φαινόμενο αυτό θα γίνει εντονότερο, τόνισε ο κ. Στύλιος, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός ατόμων προβλέπεται να συνταξιοδοτηθεί με συνέπεια να υπάρξει θέμα ομαλής λειτουργίας.

Ορισμένες κλινικές, όπως η Πνευμονολογική και η Ψυχιατρική, έχουν έλλειψη σε ιατρικό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), που εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας δεν λειτουργεί λόγω μεγάλης έλλειψης σε γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

Τα περιστατικά που αντιμετωπίζει το Γ.Ν. Άρτας αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.Με το έμψυχο υλικό να βαίνει μειούμενο και τον εργασιακό φόρτο αυξανόμενο, το προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Το μέλλον του Γ.Ν. Άρτας είναι δυσοίωνο.

Καταλήγοντας ο κ. Στύλιος ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό:

• Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να καλύψετε τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό του Γ.Ν. Άρτας;
• Σε περίπτωση που προβείτε σε προσλήψεις θα είναι μόνιμες ή τύπου προσωρινού προγράμματος κοινωφελούςεργασίας;
• Από ποιους πόρους θα καλυφθούν οι ανάγκες για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων εφόσον αυτές προκύψουν;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ